ГО «Харківська обласна організація УТОС» інформує про свою роботу

ГО «Харківська обласна організація УТОС» у співпраці з ВГО ГС «Національна асамблея людей з інвалідністю» розповсюдили серед членів Харківської обласної організації УТОС більше 150 продуктових наборів, які були отримані від Всесвітньої продовольчої програми ООН.

У зв’язку з продовженням активних бойових дій у Харківській області та майже щоденними обстрілами обласного центру ГО «Харківська обласна організація УТОС» за останні кілька тижнів отримала більше 10 звернень від осіб з інвалідністю, які бажають евакуюватися до відносно безпечних регіонів України та за кордон. У співпраці з Партією пенсіонерів України бажаючим виїхати пропонують варіанти розміщення у країнах Європи та індивідуально розробляється транспортна логістика з урахуванням місця проживання і стану здоров’я.

Практично у режимі 24/7 фахівці Харківської обласної організації УТОС надають юридичні консультації з соціально важливих питань – евакуації, перетину державного кордону України, вирішення проблемних питань з органами державної влади та місцевого самоврядування, Пенсійним Фондом, управліннями соціального захисту населення. Подібні консультації надаються, як тим членам організації, які залишаються у Харкові та Харківській області, так і тим, хто виїхав у більш безпечні регіони чи за кордон.

Також постійно надається психологічна підтримка особам з інвалідністю, які перебувають у стані стресу через постійні обстріли або важко адаптуються до життя у новій місцевості або іншій країні.

Крім того, ГО «Харківська обласна організація УТОС» регулярно інформує своїх членів та інших осіб про зміни у законодавстві, що стосуються осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб та тих, хто перебуває за межами України. Для цього використовується сторінка організації у мережі Facebook та канал НІКЦ онлайн у Telegram.

Микола Дубов, голова ГО «Харківська обласна організація УТОС»