Дніпропетровська обласна оргаізація УТОС інформує про проведену роботу у квітні

У квітні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.
В Дніпропетровській ТПО для членів УТОС була підготовлена зустріч з представниками церкви “Армія спасіння” та роздані 50 гігієнічних наборів, 5 осіб одержали від ТОВ ПП “Нефтемаш” продовольчі набори, які були доставлені кожному за місцем проживання. Проведена велика робота по підготовці до Великодня, комплектуються продовольчі набори, ведеться робота зі спонсорами, одержані продовольчі товари від ДОБФ “Благословення”, “Chocolate Factory Millennium”, сухі сніданки, вершкове масло, плавлений сир та інше.
11 квітня проведена ZOOM-конференція за участі голів первинних організацій області, директора Фонду соцзахисту людей з інвалідністю Пронь І.С. та голови офтальмологічної МСЕК Мартиненко М.В., були обговорені важливі питання забезпечення осіб з інвалідністю зору технічними засобами реабілітації, гранічні ціни цих засобів, оформлення ІПР та інш.
В Павлоградській ТПО УТОС проведена зустріч з представниками церкви із м. Харкова “Місія служіння незрячим” та роздані 40 продовольчих наборів.
В Криворізькій ТПО члени УТОС одержали від міськвиконкому 180 продуктових наборів.
В Нікопольській ТПО продовжилась реєстрація членів НТПО в с. Катеринівка для отримання багатоцільової грошової допомоги від УВКБ ООН, збір документів, надавались транспортні послуги для доставки членів ТПО до с. Катеринівка. Загальна кількість отримувачів грошової допомоги – 32 особи.
В Костянтинівській ТПО для 20 чл. УТОС була організована молитовна програма від Пастора Православної церкви та роздані продовольчі набори, від волонтерів 30 осіб отримали продукти харчування, миючі засоби, одяг б/у, 14 осіб одержали гуманітарну допомогу – крупи, хліб, овочі, п’яти членам УТОС надіслали поштою продуктові набори.
В Дніпродзержинській ТВПО 10 членів УТОС отримали продуктові набори від БФ “Карітас”. Були підготовлені документи та віднесені до ЦНАПУ для отримання членами організації матеріальної допомоги – 3 особам до Дня аварії на ЧАЕС, 19 членам УТОС до 9 Травня, 3 члена організації отримали матеріальну допомогу від міського голови Білоусова А.Л. до Дня аварії на ЧАЕС (по 1000 грн. кожен).
В Покровській ТПО члени УТОС отримали від магазину Maĝnatsales 3 електричні зубні щітки та іригатор, від БФ “Крапка відліку” продовольчі набори, від представників церкви – продовольчі набори та одяг, від приватної підприємиці А.Ілікевич – 10кг цукерок.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час. Але обсяг гуманітарної допомоги значно зменшився та отримати стає її все складніше.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів, допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.

Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС