До 90 -річчя від заснування Українського товариства сліпих

10 травня 2023 року в Рівненській обласній державній науковій бібліотеці відбувся ювілейний вечір з нагоди відзначення 75-річчя з дня народження рівненського незрячого поета та перекладача Василя Кіндратовича Лящука, а також презентація його нової збірки поезій “На відстані руки”.
Василь Лящук отримав на свою адресу теплі слова від мера міста Олександра Третяка, Рівненського виробничого підприємства УТОС Петра Озарчука, Рівненської обласної організації  Національної спілки письменників України, обласного та міського об’єднань Всеукраїнського товариства “Просвіта”, Рівненського обласного відділу Союзу українок та багато друзів та знайомих.
Василь Кіндратович натхненно розповів про ідею появи на світ своєї книги, декламував низку поезій, дякував щиро упоряднику книги Анатолій Мізерному, авторці художнього оформлення Олені Сергеєвій.
Лунали і музичні композиції на слова поезій ювіляра Василя Лящука від бандуриста та співака  Назара Волощука, незрячого Олександра Кухарчука, піснярки, композиторки Тетяни Леус та інших учасників.
Нова збірка незрячого поета Василя Кіндратовича “На відстані руки” – це  любов до своїх родинних витоків, високої моралі, християнських мотивів, синівського вболівання за Україну.
Любов Боровська