З ДИТИНСТВА ЗАКОХАНИЙ У СПОРТ

Гордість переповнює серця людей з інвалідністю по зору, членів Камінь-Каширської ГМТПО УТОС, що на Волині за  Телепея  Андрія Володимировича.

Він із народження мав поганий зір в наслідок хвороби, а потім ще і травмувався, бігаючи вдарився оком. Але навіть коли втратив зір повністю бажання займатися спортом ніколи не покидало і коли хлопці грали у футбол також ставав на ворота і коли чув що із м’ячем наближаються до воріт , то намагався почути куди летить м’яч і його відбити.

« Я любив бігати, коли хтось біг попереду або збоку,то на слух, дотримуючись певної дистанції міг бігти. Під час навчання в школі навчився грати у голбол, спеціальна гра з м’ячем для незрячих, трохи займався тяжкою атлетикою, тобто штанга, гантелі і так далі. Пізніше у нашій школі з’явився гурток айкідо і я також туди почав ходити. Проіснував він не довго, але ті тренування не пройшли безслідно.

Закінчивши школу я вступив у Генічеське медичне училище по спеціальності масажист. Навчаючись там, брав участь у всіх спортивних заходах. Грав у голбол за команду Херсон, яку представляло наше училище, на чемпіонаті України, а також інших спортивних заходах, які проводились на базі нашого училища.

Після закінчення училища я повернувся до свого міста і там почав працювати масажистом. Але бажання займатись спортом мене не залишало і одного разу я познайомився зі своїм тренером Мельником Сергієм Леонтійовичем, який запропонував мені спробувати займатись дзюдо. Після першого тренування мені дуже сподобалось дзюдо і я зрозумів, що я хочу цим займатись. Через місяць був запланований чемпіонат України серед людей з порушеннями зору, і я вагався чи брати мені участь, але мій тренер підтримував мене і порадив поїхати. На змаганнях я зайняв друге місце і отримав срібну медаль. На наступний рік я знову брав участь, але перед змаганням трішки менше готувався, і отримав друге місце. А коли поїхав на чемпіонат уже втретє отримав знову друге місце і звання кандидата в майстри спорту України.

На сьогоднішній день я також виділяю час для спорту, інколи складно поєднувати роботу і заняття спортом, але я стараюсь і прикладаю зусилля, щоб і далі розвиватись у цьому напрямку».

Хочеться побажати нашому Андрійкові  великих спортивних злетів, успіхів у роботі, міцного здоров’я. Хай щастить у всьому!!!
Камінь-Каширської ГМТПО УТОС