Мистецька зустріч «Волинська осінь – 2022» – фестиваль поетично-пісенної творчості, народженої війною

Після семи місяців від початку повномасштабного вторгнення українці вчаться жити в умовах війни. У цей нелегкий час талановиті українці знаходять час для творчості. Свої переживання і тривоги, емоції і враження, побоювання і надію, віру у перемогу над ворогом вони виражають у своїх віршах, піснях, музиці. Із попелу і руїн, з побаченого та почутого народжуються твори професійних і самодіяльних митців, що демонструють свою національну єдність, утверджують істину, що українці – миролюбна й незалежна нація. Так народжується сучасна творчість, обпалена війною.

Ознайомлення з творчістю професійних та самодіяльних поетів, музикантів, співаків є продовженням реабілітаційного процесу у роботі з незрячими в умовах воєнного стану, покращення психоемоційних настроїв у людей з порушеннями зору засобами залучення їх до написання, виконання творів, народжених війною, сприяння їх особистісному розвитку,  розвитку їх потенційних можливостей.

В мережі Facebook на сторінці ВОО УТОС, що за посиланням https://www.facebook.com/groups/279887250125250 проводиться фестиваль поетично-пісенної творчості, «Волинська осінь – 2022».  Учасники записують та надсилають нам на сторінку поетичні твори та пісні. Усі бажаючі можуть зайти на сторінку ВОО УТОС та переглянути виступи членів нашого Товариства з різних куточків  Волинської області.

Мета заходу – залучити людей з порушеннями зору до індивідуального та колективного вираження почуттів, вражень, міркувань під час війни у пісенно-поетичній творчості як одній із оптимальних форм реабілітації, що сприятиме активному запровадженню саморозвитку для самоутвердження особистості в процесі творчої діяльності та життєдіяльності для необхідної підтримки морального духу учасників заходу в умовах воєнного стану.

 Волинська обласна організація УТОС