Незряча вінничанка працює диспетчером муніципальної служби супроводу людей із порушеннями зору. До Дня працівників соціальної сфери

Джерело:
У першу неділю листопада в Україні відзначають Днем працівників соціальної сфери. З початком повномасштабного вторгнення перед соціальною сферою з’явилися нові виклики. Основним завданням працівників соцзахисту стало надання допомоги всім, хто потребує. В першу чергу людям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Серед них – і незрячі вінничани та вимушені переселенці.
Ними у Вінниці опікується спеціальна служба супроводу незрячих. Вона існує чотири роки. У службі супроводу незрячих працює дві соцпрацівниці і незряча диспетчерка.  Це жінка із інвалідністю першої групи Оксана Перепелична. На цій посаді вона із моменту заснування служби супроводу. У роботі використовує службовий планшет, де зберігається вся інформація.
-Допомогою наших працівників щоденно зазвичай користується шестеро вінничан. Але це залежить від тривалості і кількості повітряних тривог. Водимо незрячих людей до поліклініки, прозорого офісу, нотаріуса, магазинів або ринку, аптеки тощо, – пояснила Оксана Перепелична.
Директор вінницького підприємства незрячих Костянтин Ільніцький із нагоди професійного свята щиро подякував всім соцпрацівникам за допомогу людям із порушеннями зору.
-Працівники нашого підприємства і місцевих громадських організацій Українського товариства сліпих тісно співпрацюють із департаментами соціального захисту. Ми їм дуже вдячні за підтримку. Зокрема, за засоби реабілітації людей з інвалідністю, санаторно-курортні путівки для оздоровлення, допомогу щодо оформлення субсидій і пільг на інвалідність, супровід незрячих за потреби, – прокоментував Костянтин Ільніцький.
Довідка
Безкоштовно замовити супровід соціального працівника із муніципальної служби супроводу незрячих можна за телефонами: (0432) 67-07-44 і (097)-966-00-12. Вона знаходиться за адресою: вул. Соборна, 50 (Територіальний центр соцобслуговування, навпроти міської ради).
Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС