Незрячі вінничани влаштували святковий концерт для волонтерів і вимушених переселенців

Джерело:
Творчій колектив вінницького підприємства незрячих і центру культури «Щедрик» з нагоди завершення новорічно-різдвяних свят влаштував концерт для волонтерів і вимушених переселенців. Він проходив у обласному молодіжному центрі «Квадрат», де ці люди працюють із самого початку війни.
Артисти на чолі із художнім керівником творчого колективу Наталією Слюсарчук   переважно виконували новорічні та різдвяні пісні, колядки і щедрівки. Також звучали ліричні і патріотичні пісні. Приміром, авторська композиція «Молитва про Україну» у виконанні вимушеного переселенця із Маріуполя Богдана Коваля. На сцену виходили різноманітні дуети, тріо, солісти. Завершили відомою колядкою «Добрий вечір тобі, пане господарю», яку хором співав весь зал.
Глядачам концерт прийшовся до душі.
-Дякую за те, що співаки завітали до нас. Концерт вийшов чудовим. Я працюю волонтером у «Квадраті» із початку війни. Плетемо маскувальні сітки, робимо подушечки, ковдри, шапки, шкарпетки, бліндажні свічки тощо. Передаємо все це на передову, – розповіла Валентина Процюк.
В.о. директора «Квадрату» Анастасія Молдован подарувала артистам кілька наборів солодких подарунків із нагоди свят.
-Концерти у нас відбуваються нечасто, декілька разів на рік. Творчий вечір колективу незрячих пройшов у теплій атмосфері, це насправді яскрава подія., – сказала Анастасія Молдован.
Вона розповіла, що її заклад під час війни працює водночас як молодіжний і волонтерський центр. Причому волонтери постійно змінюються. Постійний кістяк складається із півсотні осіб, переважно це жінки.
-Ми й надалі готові проводити у місті та області концерти. В першу чергу залюбки влаштовуємо творчі заходи для вразливих категорій вінничан – людей з інвалідністю, вимушених переселенців тощо. Також завжди готові підтримувати своєю творчістю колективи волонтерів, – прокоментував директор вінницького підприємства незрячих Костянтин Ільніцький.
Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС