Ніжинською ТВПО УТОС проведено два заходи

Ніжинська ТВПО УТОС 10 листопада 2022 року провела просвітницьку  лекцію на тему: «Історичне минуле нашого славетного Ніжина». Завітали завідуючий відділу історії міста Ніжина Зозуля Сергій Юрійович, Авраменко Роман Сергійович та  Степанова Оксана Валеріївна, наукові співробітники відділу історії міста Ніжина. Навіть незважаючи на важкий стан в країні, непрості будні обтяжені війною, зібралось чимало людей. Спілкування людське ніхто не відміняв. Ознайомились із минулим  Ніжина через легенди, що дійшли до нас із сивої давнини, але до сьогодні залишили свій реальний слід. Це і Василівська церква, і будівлі по вулиці Гоголя.
Члени організації отримало велике задоволення від проведеного заходу, відкрили  багато нових сторінок із нашого героїчного минулого. Користуючись нагодою, люди спілкувались між собою, згадували минулі роки роботи на підприємстві, друзів, ділились сьогоденням та висловлювали сподівання на мир та щасливе майбутнє для нашої багатостраждальної України.
 
15 листопада  2022 року до Міжнародного  дня  незрячих людей  було проведено традиційний турнір з шашок  серед людей з інвалідністю з порушеннями зору першої та другої групи, членів Ніжинської ТВПО УТОС.  Зважаючи на непрості  часи  через  військовий  стан,  повітряні  тривоги та дотримуючись запобіжних карантинних  норм,  змагання  пройшли з обмеженою кількістю як учасників так і вболівальників. Особливо азартним був поєдинок лідерів турнірної таблиці, оскільки доводилось не завжди  бачити гральну дошку зором, а і в буквальному смислі відчувати дотиком пальців. Та це аж ніяк не впливало на хід змагань, наполегливість та жагу до перемоги.
Переможцем став Махалов Є. В., неодноразовий призер та переможець Чернігівських обласних та регіональних змагань, друге місце посів Боженко В.Ф., а третє – Твердохліб О.П. За призові  місця  переможці отримали невеликі грошові винагороди, а всі учасники змагань – заохочувальні призи, покращений настрій та надію на зустрічі в мирному майбутньому.

Голова правління Чернігівської обласної організації УТОС, Максим Гоцало