Об’єднані Кобзарем. Про відзначення 210-ї річниці з дня народження великого сина України

09 березня члени виробничої первинної організації УТОС ПОГ «Кропивницького УВП УТОС» разом з усім українським народом та світовою спільнотою відзначили 210-ту річницю з дня народження великого сина України, геніального поета та художника, пророка у багатьох випадках сучасності, мученика і страждальця за долю України – Тараса Григоровича Шевченка.

У клубі підприємства зібрались всі охочі долучитися до такого величного Дня для всієї нашої країни, яка переживає одні з найтяжчих моментів своєї історичної боротьби, але і найбільш об’єднуючих всіх нас навколо нашого Кобзаря.

Вже за новітньою сумною традицією захід розпочався з хвилини мовчання за всіма загиблими у боротьбі за істинну Незалежність України, а потім вперше за багато років, без будь-якого музичного супроводу всі присутні заспівали Гімн України. Продовжив захід голова ВПО Рокожиця С.В., який відзначив цінність Тараса Григоровича для кожного українця та патріота України та передав слово ведучій програми Рокожиці А.В. Наша программа базувалась на біографії Шевченка та перемежовувалась декламуванням віршів учасниками заходу. Слід відразу відзначити, що організатори цілковито довірились вибору віршів самими учасниками і як виявилось це було правильно, адже творчість Шевченка наскільки багатоманітна, що торкнулась серця кожного індивідуально.

Першим продекламував уривок з вірша Шевченка «Ну що б здавалося слова» Поліщук Анатолій Григорович. І слова цього віршу стали лейбмотивом для всього нашого заходу.

Сергач Сергій Олексійович зачитав уривок з поеми-комедії «Сон»; Гарнага Олена Сергіївна натхнено прочитала вірш «Не женися на багатій»; Поліщук Любов Іванівна душевно прочитала всю поему «Кавказ»; Мусієнко Оксана Борисівна з глибоким почуттям зачитала вірш «І мертвим, і живим, і ненародженим»; Король Микола Іванович у свою чергу звернувся До вірша «Заповіт»; Кішовар Тамара Миколаївна продекламувала віршнаписаний у період  занепаду духу поета – «Мені однаково»; Мережана Людмила Василівна відмітила мрійливу красу у вірші «Садок вишневий коло хати»; Момотов Руслан Сергійович надихнувся віршем «Мені тринадцятий минало»; Ткаченко Галина Петрівна перенесла нас у ту чарівну місцину описану у вірші «Тече вода з-під явора»; Шостак Тетяна Миколаївна відзначила красу українського села у вірші «Село»; Поліщук Анатолій Григорович прочитав також вірш «Один у другого питаєм»; Рокожиця Сергій Володимирович продекламував звернення поета до Бога у вірші «Молитва».

А на завершення нашого поетичного заходу наші дві поетеси – Сафонова Юлія Григорівна та Поліщук Любов Іванівна зачитали по два своїх віршіприурочених нашій сучасній війні.

За відгуками та відчуттями захід пройшов у дружній, сердечній, душевній, сімейній обстановці та залишив теплі відчуття у душі кожного учасника та слухача.

Голова ВПО УТОС С. Рокожиця