Працівників і активістів Полтавської обласної організації УТОС та її структурних підрозділів навчали основам фандрейзингу

13 жовтня 2021 року у стінах Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Петровича Котляревського відбувся тренінг на тему «Фандрейзинг як процес залучення ресурсів для реалізації проектів,важливих для людей з проблемами зору»  для працівників Полтавської обласної організації УТОС та її структурних підрозділів, також до заходу були залучені бажаючі активісти, які є членами організації.

В стінах вітальні бібліотеки учасників заходу зустріли  вітальною кавою, яку підготували  ГО Спілка активних жінок ВУЛИК . Після реєстрації, захід  відкрили  заступник директора бібліотеки з наукових робіт Влезько Надія Володимирівна Голова правління Полтавської обласної організації УТОС Бабець Марина Леонідівна. Та ведуча тренінгу провідний бібліотекар ПОУНБ імені І. П. Котляревського, голова ГО Спілка активних жінок ВУЛИК Діда Наталія Ярославівна. Під час заходу учасники ознайомилися з такими питаннями:

Теорія: Фандрейзинг в громадській організації,  його сутність та особливості.

Практичне завдання: формування життєздатної ідеї, як основа успішності проекту. Напрацювання. Презентація та обговорення напрацювань. Теорія та практичні завдання.

Ключові пункти грантової пропозиції:
– ціль та завдання проекту
– цільові групи проекту
– географія проекту
– логічна матриця проекту
– ресурсне забезпечення проекту Напрацювання ключових пунктів проектів

Презентація та обговорення напрацювань

Підбиття підсумків

Під час заходу учасників було поділено на команди. Потім відбулося знайомство. Результатом роботи за порушеними питаннями стало створення макетів трьох проектів. Команди працювали за такими напрямками: дозвілля, фізичне здоров’я  і бібліотечна справа.

Під час підсумкового етапу тренінгу кожна команда представила свої напрацювання і колегіально було прийняте рішення доопрацювати один з трьох макетів проекту,  І подати його у вигляді  реальної грантової заявки. А також шукати шляхи реалізації для двох інших макетів.

Варто зауважити що під час кава брейку, який був після першої тренінгової пари, відчувалася атмосфера теплого та щирого спілкування людей ,які прагнуть до нового, до звершень, до втілення своїх ідей.

Під час обідньої перерви окрім того що учасники були насичені теплим та смачним обідом всі прогулялися осінньою  Полтавою та зробили пам’ятні фото.

Учасники тренінгу сподіваються на те що їхні напрацювання перетворяться у проекти. Які буде реалізовано на Полтавщині та за її межами.

На початку листопада, за допомогою нашої тренерки Наталії Діди допрацьовано зазначений вище макет проекту та подано у вигляді грантової заявки.

Чекаємо на результат.

Деталі перебігу заходу можна побачити за посиланнями:   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1511630999219949&id=100011191901434&sfnsn=mo

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3998812740223947&id=100002857827368&sfnsn=mo

Марина Бабець, голова Полтавської ОО УТОС