Проект Львівської обласної організації Українського товариства сліпих “Пізнай Україну на дотик” знову вражає новими маршрутами

Гори приваблюють завжди, а коли в гірській місцевості знаходяться об’єкти які мають величезну історичну цінність – привабливість гір зростає. Йдеться про місто – фортецю Тустань поблизу села Урич. Неподалік від села, на лівому схилі долини, розташований надзвичайно мальовничий ансамбль великих стрімчастих скель, які утворені великоблоковими пісковиками віком близько 60 мільйонів років. Саме сюди, в давньоруський оборонний комплекс, у якому наші пращури облаштували язичницьке святилище і направилася група членів Львівської ТПО УТОС та їх супроводжуючих в кількості майже 60 -ти осіб в рамках реалізації проекту “Пізнай Україну на дотик”. Екскурсанти піднялися на найвищу точку Сколівських бескид у цьому місці, відвідали краєзнавчий та історичний музеї Тустані. Вражень надзвичайно багато, адже багатьом з присутніх сама дерев’яна будівля краєзнавчого музею нагадали рідну хату чи хатину бабусі, а експонати – давно забуті речі з дитинства до яких можна доторкнутись та потримати в руках. А де ще ви можете не тільки доторкнутися, але й надіти на себе старовинну кольчугу? А в музеї історії Тустані – будь ласка.

Правління Львівської ТПО УТОС щиро дякує Депертаменту соціального захисту населення ЛОДА за розуміння та фінансову підтримку проекту “Пізнай Україну на дотик ” та подібних проектів, які дають можливість особам з порушенням зору соціалізуватися та пізнавати довколишній світ у всіх його аспектах. Екскурсанти висловлюють подяку адміністрації державного історико- культурного заповідника “Тустань” та трьом екскурсоводам за толерантність, професійність та адаптацію проведення екскурсії для осіб з порушенням зору.

екскурсія в тустань