Про пільги для незрячих рівнян – із перших уст

На численні запитання утосівців 27 вересня цього року відповідали фахівці Рівненського міського управління праці та соціального захисту населення.

Сучасне законодавство таке мінливе, що тяжко відслідковувати його зміни, особливо в соціально-побутовій сфері. Чимало такого роду запитань виникає і у незрячих рівнян. Дехто з них має змогу вирішити свої питання самотужки, з допомогою родичів чи працівників служби супроводу. Проте це не зовсім зручно. Тому на черговому засіданні правління нашої організації ми знайшли оптимальний для всіх варіант.

Ми запросили на зустріч із незрячими в клубі УТОСу спеціалістів Рівненського міського управління праці та соціального захисту населення, щоб вони дали роз’яснення, так би мовити, з перших уст.

У ході цієї роз’яснювально-інформаційної бесіди із соціальних питань Анна Ігнатова, яка відає питаннями соціально-побутового обслуговування осіб з інвалідінстю, розповіла про зміни в законодавстві України для отримання тифлозасобів, ортопедичного взуття тощо. Фахівець детально розповіла й про умови отримання незрячими реабілітаційних послуг у супроводі особи, яка бачить. Це питання особливо зацікавило присутніх на зустрічі.

Тетяна Горбатюк, у компетенції якої призначення житлових субсидій, відповіла на всі питання щодо їхнього надання.

Такі зустрічі дуже потрібні людям з інвалідністю, тож дякуємо працівницям управління за співпрацю.

Любов БОРОВСЬКА, голова Рівненської обласної організації УТОС