Рівненська обласна організація УТОС інформує про роботу у березні

Рівненська ТПО УТОС. 14 березня проведено захід до 210-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка. Артисти-аматори Рівненської ТПО УТОС згадали ювілей великого сина нашого народу. Пісні, вірші, уривки із вистави «Наймичка» прозвучали в клубі Рівненського УВП УТОС. Глядачі були у захваті від вистави, дякували артистам. Виставу висвітлили журналісти на каналі «Суспільне Рівне» та на Ютубі.

19 березня в Рівненській ТПО зібралися члени літературного гуртка, щоб ще раз ознайомитися з життям та творчістю відомої письменниці Ліни Костенко. В дружній та теплій атмосфері звучали вірші, які пронизували серця присутніх.

25 березня у Рівненській обласній науковій бібліотеці в рамках національного тижня поезії «Ріки незмінно течуть додому», члени первинки брали участь. Родзинкою стало те, що були презентовані інклюзивні книги.

Постійно з членами первинки проводимо бесіди, інформуємо та надаємо консультацію щодо отримання тифлозасобів та придбання взуття особами з інвалідністю по зору.

Відвідано в лікарні та вдома чотирьох важкохворих членів Товариства.

Березнівська ТПО УТОС. Рівненським обласним Департаментом соціального захисту надано гуманітарну допомогу у вигляді вживаного одягу, одяг отримали 33 члени первинки.

31 березня спортсмени-шахісти Березнівської ТПО брали участь у відкритому сімейному турнірі з шахів на призи Рівненського ТРЦ «Екватор», де посіли 16-те призове місце з 42 родин.

Протягом березня 2024 спортсмени Березнівської ТПО взяли участь у двох шахових турнірах вихідного дня, де секретар первинки Сергій Касянець посів третє призове місце.

Керівництвом ТПО було проведено вісім бесід психологічного характеру з членами організації, що потребували допомогу.

В місцевій пресі «Надслучанській вісник» опубліковано один допис. На постійній основі діє шашково-шаховий гурток.

Володимирецька ТПО УТОС. За клопотанням правління  УТОС, Віктор Оштук отримав крісло колісне від Товариства Червоного Хреста.

Оскільки первинна організація має членів Товариства у віддалених селах далекого Полісся, то робота з незрячими ускладнена. Ось і наразі незрячому Сергію Макарчуку із с. Степангорода приміським транспортом передано ковдру. Це зазначений лише приклад, але, таким чином, голова та члени правління постійно передають необхідне: продукти, ліки та інше, хворим, одиноким членам первинки.

Відвідали у лікарні двох хворих незрячих.

Рівненська виробничо-первинна організація УТОС спільно з адміністрацією підприємства інформує про проведену роботу та здійснені соціальні послуги за березень 2024 рік:

Розповсюджували безкоштовно щотижнево газету «Сім днів» Рівненської міської ради для членів Рівненської ВПО та ТПО у кількості 49  примірників.

У березні на Рівненському УВП УТОС працювала служба супроводу незрячих, їх супроводжують на роботу, в медичні та соціальні заклади, аптеки, магазини, бібліотеку тощо. За березень кількість послуг більше  450.

12 березня у клубі підприємства на запрошення Місії служіння незрячим пройшов християнський захід. У виконанні утосівців, котрі відвідують християнські зустрічі щопонеділка, звучали вірші та пісні. Також усім присутнім, 60 осіб, місією служіння незрячим було надано продуктові пакети та запропоновано бажаючим отримати аудіобіблії.

Правління ВПО УТОС регулярно здійснює моніторинг дотримання правил проживання мешканцями в гуртожитку підприємства та надання послуг мешканцям, та проводить з адміністрацією обговорення нагальних питань на зборах. Проведено ремонтні роботи систем водопостачання із заміною змішувачів та кранів в душевій гуртожитку та загальної гігієнічної кімнати лівої половини гуртожитку.

Надаються фахові консультації особам з інвалідністю по зору з налаштування та практичного застосування комп’ютерної техніки та сенсорних телефонів.

На постійній основі на підприємстві функціонує бібліотека, яка надає незрячим Рівненської області інформаційні послуги, постійно здійснює видачу аудіокниг (на бабінах, касетах, дисках, флешках), книг шрифтом Брайля, проводиться запис аудиокниг на флешки.

У клубі підприємства щопонеділка проходять християнські зустрічі в яких приймають участь близько двадцяти наших членів Товариства.

Регулярно надаються консультації членам Товариства з питань змін в законодавстві, юридичних та соціальних аспектів.

28 березня проведено засідання правління Рівненської ВПО УТОС. Розглянуто поточні питання. Прийнято одну особу з інвалідністю в члени УТОС. Видано матеріальну допомогу на суму 1000 грн. фінансової допомоги на лікування двом членам УТОС.

Любов Боровська, голова Рівненської ОО УТОС