Інформація про роботу Реабілітаційного центру УТОС за січень 2023 року

Реабілітаційний центр УТОС виконує свої функції та продовжує працювати за межами приміщення Центру.

05 січня 2023 року – було проведено практичний тренінг “Спільне пересування осіб з інвалідністю по зору із супроводжуючим у відкритому просторі” – присутні шість осіб з інвалідністю по зору.

10 січня 2023 року – було проведено практичний тренінг “Спільне пересування осіб з інвалідністю по зору із супроводжуючим у відкритому просторі” – присутні вісім осіб з інвалідністю по зору.

Для вирішення повсякденних життєвих труднощів людей з порушеннями зору, РЦ УТОС започаткував навчання незрячих осіб методам і прийомам безпечного користування метрополітеном, як надійним укриттям.

13 січня 2023 року – проведено практичний тренінг незрячих людей «Вивчення прийомів і методів безпечного користування маршрутом «РЦ УТОС – станція метро» Деміївська»» – присутні шість осіб з інвалідністю по зору.

18 січня 2023 року – проведено теоретично-практичний тренінг «Доступність осіб з інвалідністю по зору до метрополітену,  як до надійного укриття, станція м. «Деміївська»» – присутні 5 осіб.

25 січня 2023 року – було проведено практичний тренінг незрячих людей «Вивчення прийомів і методів безпечного користування маршрутом «РЦ УТОС – станція метро »Либідська»» – присутні 6 осіб.

27 січня 2023 року – було проведено практичний тренінг незрячих людей «Доступність інвалідів по зору до метрополітену,  як до надійного укриття (станція м. «Либідська»»  – присутні 5 осіб.

Крім цього, РЦ УТОС домовився з керівництвом станцій метро «Деміївська» і «Либідська» про облаштування спеціальних місць з туристичними сидіннями  для  людей з порушеннями зору під час повітряної тривоги – загрози ракетного удару.

Для безпеки незрячих людей, що залишилися у місті, Центром надається консультативна допомога у телефонному режимі:  інформаційна, психологічна, юридична. Консультації отримали – 26 осіб з порушеннями зору.

За січень 2023 року фактично отримали соціальні послуги 62 осіб з інвалідністю по зору.

В.о. директора РЦ УТОС, СОФІЯ  СТАХОВІЧ