Історія незрячого з Полтавщини

Кого з вас бодай одного разу в житті показували по телебаченню? А двічі на місяць? А тричі на день? До недавна я теж не міг позитивно відповісти на ці запитання. Та ось раптом, на 47-му році життя підфартило.

Жив собі в Полтаві пересічний дядько на ім’я Максим. Це я про себе, якщо ви ще не здогадалися. Жив звичайнісіньким життям, як і більшість членів УТОС, якось зводив кінці з кінцями, полюбляв співати під гітару на вулиці… А куди б мене ще взяли? Музичної освіти не маю, віртуозною технікою не володію, з керманичами шоу-бізнесу не знайомий. Тож єдине, що залишалося – взяти свою гітару, з якої так-сяк умію видобувати якісь звуки, та й піти на найближчу площу,  де людей побільше.

Та ось цього року настав черговий міжнародний день сліпих. Ну настав, то й настав, день як день, нічого такого. Але журналістам телеканалу Суспільне Полтава знадобився цікавий матеріал до теми. Вони звернулися до голови правління Полтавської обласної та полтавської територіальної організації УТОС пані Марини Бабець, а вона порадила їм поспілкуватися зі мною. Ми домовилися, за кілька днів репортери завітали до мене додому. Результатом цієї бесіди став цей ролик, який вийшов саме напередодні дня сліпих.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=6689318864444144&id=1125422654167154&m_entstream_source=timeline

Але й це ще не все. Наступного тижня на мій мобільний телефон надійшов дзвінок. Телефонували – я навіть не відразу повірив – з телеканалу СТБ, програма «Вікна новини». Їхня команда журналістів була у відрядженні в Полтаві, і вони також виявили бажання зняти про мене сюжет. Що з того вийшло, дивіться за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=D5YXEmCKcPc

Цей матеріал вийшов 7 грудня і повторювався кілька разів протягом дня.

Ось так про мою скромну історію дізналася вся Україна. Я дуже вдячний за небайдужість та професіоналізм голові правління Полтавської обласної та Полтавської територіальної організації УТОС Марині Бабець, а також журналістам Катерині Зозулі (Суспільне Полтава) та Артемові Сорокіну (Вікна новини, СТБ), завдяки яким стали можливими ці фантастичні події.

Максим Варфоломєєв, член Полтавської ТПО УТОС, особа  інвалідністю 1 групи.