У Полтаві проведено виїздне засідання постійнодіючої депутацької комісії з питань доступності та безпечності маршрутів, на яких масово пересуваються особи з інвалідністю по зору

У Полтаві проведено виїздне засідання постійнодіючої депутацької комісії з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства, транспорту, розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму  Полтавської міської ради щодо доступності та безпечності маршрутів, на яких масово пересуваються особи з інвалідністю по зору, члени УТоС.

У засіданні комісії, окрім депутатів, взяли участь Заступник Міського голови з питань діяльності виконавчих органів (питання ЖКГ),  Ричка Євген Олександрович, представники Управління ЖКГ Полтавської міської ради, Голова Правління Полтавської обласної організації УТОС, Голова правління Полтавської ТПО УТОС, Марина Бабець, Член комітету з пиатань безбар’єрності, Полтавської міської ради, член УТОС, Станіслав Бистрицький, Член ревізійної комісії Полтавської обласної організації УТОС, Член ревізійної комісії Полтавської ТПО УТОС, Наталія Темник.

Голова Комісії, Юлія Горотчаніна на своїй сторінці у фейсбуці написала: «Спробуємо зрушити з мертвої точки питання, на які, увага… 10 років не реагувала місцева влада. А це базові безпекові речі: встановлення огороджувальних конструкцій, щоб розділити проїжджу і пішохідну частину вулиці; ремонт тротуару та облаштування частини нового навпроти 4 поліклініки, освітлення частини вул. Сагайдачного».

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3145894538966507&id=100006379751426&sfnsn=mo

Зауважимо, що зазначені у дописі питання порушувалися перд міською владою упродовж десяти років, але традиційно представники ЖКГ оглядали проблемні ділянки зазначених маршрутів, а потім профільні організації, які займаються лобіюванням інтересів осіб з інвалідністю по зору, отримували стандартні відповіді приблизно такого змісту: «Ремонтні роботи з заміни асфальтового покриття на проблемних ділянках вулично-шляхової мережі буде проведено, уразі наявності фінансування».

Маємо щирі сподівання на те, що у 2022 році найпроблемніші питання, на які, нарешті, звернула увагу місцева влада, що закріплено протокольним рішенням профільної комісії, буде вирішено.

Полтавська ОО УТОС