Закарпатська обласна організація УТОС допомагає переселенцям з інвалідністю по зору

Проблематика вимушеного переселення стає все більшою. Нажаль кількість переселенців з кожним днем зростає. В багатьох європейських країнах вже не вистачає місць та ресурсів для розміщення українців. До працівників Закарпатської обласної організації УТОС, в лиці Туряниці Сергія, Шпонтак Марії, Потапової Тетяни йде багато звернень дзвінків для отримання допомоги в перетині кордону, наданні тимчасового житла, інформації по реєстрації, допомога в отриманні талонів для харчування та інше.

На даний момент більшість наших людей ми спрямовуємо до Німеччини, а саме в місто Ерфурт та його околиці. Завдяки нашій діаспорі, а саме Івану Стрябку, з яким ми тримаємо зв’язок, ми спрямовуємо людей в провірену та безпечну зону, де про них будуть піклуватись та наглядати місцеві волонтери. Велика подяка Ужгородському національному університету в допомозі з тимчасовим прилистком.

Мій друг і колега голова Миколаївської обласної організації УТОС Євген Чернятін разом з родиною, також в найближчий час вимушено перетне кордон через небезпечну ситуацію в місті Миколаїв. В двір родини колеги впав снаряд! Сильно пошкоджені автомобіль, огорожа та частина будівлі. На щастя ніхто не постраждав.

Закарпатська обласна організація й надалі буде брати всебічну участь в допомозі всім потребуючим. Разом з місцевими волонтерами та небайдужим громадянам будемо робити все від нас залежне, не дивлячись ні на що, продовжуємо працювати та робити все те що б члени нашого УТОС відчували опіку та благонадійність.

Сергій Туряниця, голова Закарпатської обласної організації УТОС