Суправід, інформаційна консультація та допомога в адаптації тимчасово переміщеним особам працівниками ГО УТОС Закарпаття

Закарпатська область, на даний момент, одна з найбезпечніших областей України і є прихистком та тимчасовим житлом для багатьох українців. З яких багато людей з інвалідністю, в тому числі з порушенням зору.

До нашої обласної організації та наших територіально-первинних організацій звертаються волонтери та громадські організацій з проханням допомогти слабовидячим та людям, які повністю втратили зір. Допомога заключається в консультації, реєстрації статусу тимчасово переміщенї особи, вибиранням талонів на їжу. Необхідна також і адаптація в місті проживання, вказання розташування магазинів, аптек, інших необхідних закладів. Допомога в пошуку житла, придатного для людей з порушеннями зору, оскільки їм складно перебувати в місцях з великою кількістю людей. Також допомагаємо бажаючим виїхати за кордон у пошуку транспорту чи придбанню квитків, пошуку закордонних волонтерів в супроводі людей до місця призначення.

Це все заключається в супроводі та інформаційній допомозі. Звертаючись до Організацій УТОС волонтери та громадські діячі розуміють, що ми є спеціалізована організація, яка  працює з такими людьми десятки років і існування УТОС є дуже важливим в нашому суспільстві. Хоча ми всі переживаємо складні часи, як морально так і фінансово, але всі працівники Закарпатського УТОС залишаються на своїх містах та надають всебічну допомогу потребуючим.

Сергій Туряниця, голова Закарпатської ОО УТОС