Миколаївська обласна організація УТОС інформує про свою роботу у червні 

В червні 2023 року правління Миколаївської обласної організації УТОС налагодило майже всі контакти зі своїми членами. Але ще не всі тимчасово переселені повернулися до своїх місць постійного проживання тому робота продовжується.

Ситуація з обстрілами в Миколаєві та області неоднозначна. Тому робота проводиться зважаючи на потребу членів УТОС та можливості організації найбільше надано допомоги: правової, психологічної та гуманітарної.

На сьогодні чітко налагоджена робота з декількома приватними фірмами та церквою по видачі гуманітарної допомоги (це крупи, макаронні вироби , консерви м’ясні та рибні, цукор; одяг, шампуні, креми, мило, верхній одяг тощо) – 1 раз на 2 тижні, налагоджена доставка питної води на домівки 80-ти особам з інвалідінстю м. Миколаєва один раз в тиждень по 18 літрів (ТОВ «Сандора»). Тричі на тиждень нам привозять на підприємство хліб безкоштовно (ТОВ «Рум’яний хліб).

Членів нашої організації повідомлено про пункти видачі гуманітарної допомоги в містах Миколаївської області, в т.ч. і через територіальні центри департаменту соціального захисту. Там робота також добре налагоджена і всі бажаючі мають змогу отримати допомогу 1 раз на місяць.

Проводиться робота з Миколаївським міськвиконкомом по відновленню компенсації на житлово-комунальні послуги для членів ТПО. Сформовані нові списки та передані до департаменту соціального захисту.

Бухгалтерський облік та звітність проводиться відповідно до законодавства.

В м. Вознесенську, де знаходиться наша ТВПО, обов’язки голови правління до проведення конференції продовжує виконувати директор підприємства Лисенко Л.І.

Співпрацює з місцевою владою, надає гуманітарну допомогу членам організації. Також за її клопотанням відновлена 50% пільга на оплату комунальних платежів для незрячих міста Вознесенська.

07 червня 2023 р. в  клубі ПОГ «Миколаївське УВП УТОС» проведено захід до 90-річчя УТОС. Були запрошені представники обласного комітету профспілки, департаменту соціального захисту. З привітальним словом виступили директор підприємства Смолярчук В,І. та голова обласного комітету профспілки комунального господарства Начинова С.О. Найкращі працівники підприємства були відзначені грамотами. Кожному працівнику були вручені грошові премії. А також всі присутні на заході отримали гуманітарні пакунки від департаменту соціального захисту населення міськвиконкому.

 Євген Чернятін, голова Миколаївської ОО УТОС