Дніпропетровська обласна організація УТОС інформує про свою роботу у червні

У червні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області. Велика робота була  проведена до 90-річчя створення УТОС.
В Дніпропетровській ТПО 30 членів УТОС одержали від БФ продуктові набори, вершкове масло та плавлені сирки, у Дніпродзержинській ТВПО УТОС 10 осіб з інвалідністю отримали продуктові набори, від благодійного фонду “Карітас”. У Краматорській ТВПО УТОС від БФ “Карітас” гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів отримали 35 осіб з інвалідністю. Пакунки було доставлено кожному за адресою та вручено особисто.
Члени Нікопольської ТПО отримали допомогу у вигляді продуктових і гігієнічних наборів, в тому числі і подарункові до 90-річчя УТОС в кількості 40 шт. До ювілею УТОС подарунки були надані за участю і співпрацею з Управлінням гуманітарної політики НМР. З 18 червня у зв’язку з відсутністю води в містах Нікополь, Марганець і Покров організована щотижнева адресна доставка бутильованої питньої води до осіб з інвалідністю по зору. Особлива увага в цьому питанні приділялась членам НТПО, які знаходяться в Нікополі і Марганці, що перебувають під ворожими обстрілами. В Марганці гуманітарну допомогу отримали 26, а в Нікополі 39 осіб з інвалідністю.
В Констянтинівській ТПО УТОС продуктові набори та миючі засоби від Євангельських християн-баптистів отримали 40 осіб з інвалідністю, таку ж допомогу 30 членів УТОС отримали від Православної церкви, 6 членів УТОС отримали від волонтерів памперси для дорослих, 1 особа з інвалідністю – для дитини, 7 осіб забезпечили озвученими настільним годинниками, 10 осіб – озвученими термометрами та тонометрами, 20 членів організаціїї отримали 20 плеєрів з карткою пам’яті на 8гб.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допаомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час. Але обсяг гуманітарної допомоги значно зменшився та отримати стає її все складніше.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших  документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів,  допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.
Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС