Вінницька обласна організація УТОС інформує про свою роботу у серпні

Останній місяць літа 2023 року пройшов на Вінниччині відносно спокійно, враховуючи напружене становище в Україні. Стабільно працювала і обласна організація УТОС та всі її структурні одиниці. Перед наступаючими холодами активізувалась робота всіх первинок з місцевими владами щодо упорядкування прибудинкових територій біля приміщень наших організацій. Так керівники Вінницької ВПО та Вінницької ТПО УТОС зустрілись з представниками Департаменту містобудування та благоустрою Вінницької міської ради і домовились про облаштування тротуарних доріжок біля підприємства ПОГ «Вінницьке УВП УТОС». Барська ТПО УТОС провела відповідну роботу з представниками місцевої влади щодо незаконного паркування автомобілів біля ПОГ «Барське УВП УТОС», що перешкоджає руху незрячих. Керівництво Немирівської ТПО обговорило питання з заступником міського голови щодо облаштування безпечного переходу біля офісу організації. Владою міста Калинівки було виділено інше приміщення для місцевої ТПО, що розташовується в самому центрі міста і тепер там проводять облаштування організації.

30 серпня відбулося чергове засідання правління ВОО УТОС, на якому було заслухано звіти голів ТПО за роботу протягом першого півріччя поточного року; розглянуто пропозиції щодо відзначення 90-річчя УТОС на обласному рівні, яке планується, орієнтовно, на кінець жовтня поточного року. Було ухвалено відозву до Президії ЦП УТОС щодо саморозпуску Вінницької виробничої первинної організації з 01 січня 2024 року.

Ще до засідання обласного правління голова правління Віктор Зелінський відвідав 17 серпня Немирівську ТПО УТОС та 28 серпня Калинівську ТПО УТОС. Він познайомився зі станом справ в організаціях, зустрівся з представниками місцевих рад, з якими було обговорено питання подальшої підтримки первинок з місцевих бюджетів.

Відзначився останній місяць літа на Вінниччині і цікавими художньо-мистецькими заходами.

12-13 серпня  –  у клубі ПОГ Барського  УВП  УТОС  відбувся обласний турнір з шашок – 64 «Барське літо», у якому УТОСівці  виступили в основному добре, а  секретар Барської ТПО УТОС Гавронська З.І. навіть посіла ІІ місце в турнірі серед жінок.

17 серпня наші колеги з Обласного пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку запросили членів організації на концерт відомого гурту «Лісапетний батальйон». Близько двох десятків членів УТОС насолодились концертом та поспілкувались з мешканцями пансіонату.

18 серпня, в рамках відзначення 90-річчя створення УТОС, у Жмеринському будинку культури відбулися урочистості за участю представників міської та районної рад, місцевого осередку Червоного Хреста, УТОСу та УТОГу.

Важливою подією стало підписання меморандуму про співпрацю між Вінницькою територіальною первинною організацією та Жмеринським представництвом Червоного Хреста України. У ньому йдеться про піклування та опіку над особами з інвалідністю по зору Жмеринської територіальної громади.

Завершився захід концертною програмою. Її підготував колектив художньої самодіяльності вінницького підприємства УТОС.

До ювілею всі члени Жмеринського осередку УТОС отримали грошові премії і подарункові набори від Червоного Хреста. А меценатам Ігорю і Уляні Мацькам вручили подяку від обласної організації УТОС і вінницького підприємства незрячих.

Дещо скромно, але дуже по-домашньому було відзначено на Вінницькому підприємстві УТОС день народження нашої країни.

Колектив художньої самодіяльності підготував  патріотичну літературно-музичну композицію, до участі в якій було запрошено навіть зовсім маленьких виконавців – дітей членів УТОС.

Осінь неодмінно поставить перед нами нові завдання, але ми обов’язково з ними впораємось, адже вмотивовані нашою єдністю та вірою в перемогу України.

Голова правління   В.В. Зелінський