Про цікаві культурні заходи Ніжинської ТВПО УТОС

Для членів Ніжинської ТВПО 31 серпня 2023 року відбулась екскурсія центральними вулицями  славетного міста Ніжина.  Оглянули  історичні споруди почули, що територія на якій розташоване місто Ніжин за археологічними даними була заселена ще в глибоку давнину у ХУІІІ-ІХ  ст. до н. е. Також для багатьох було відкриттям що в ХУІІ столітті Ніжин нараховував 12000-13000 мешканців в той час як Київ 8000-9000, а в Чернігові проживало лиш 4000.
Щиро вдячні працівникам науковим співробітникам  Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського Роману Авраменку та Оксані Степановій які є членами нашогго  товариства за цікаву ти змістовну екскурсію та надіємось на подальшу співпрацю.
07 вересня 2023 року члени Ніжинської ТВПО прийняли участь у камерному закладі до 80-ти річчя з часу розстрілу ніжинських підпільників керівником яких був ніжинець Яків Батюк.
Відбулось покладання квітів до пам’ятника Якову Батюку, пройшов поменальний молебінь за загиблими підпільниками.   
У заході прийняли участь Громадська благодійна організація «ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР НЕЗРЯЧИХ ЮРИСТІВ УКРАЇНИ ТА ДОПОМОГИ ІНВАЛІДАМ» та Всеукраїнська благодійна організація інвалідів та пенсіонерів «ОБЛИЧЧЯМ ДО ІСТИНИ», які очолює Володимир Турський, представники місцевої влади та працівники Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського.
Голова правління Чернігівської обласної організації УТОС, Максим Гоцало