Дніпропетровська обласна організація УТОС інформує про проведену роботу у жовтні

У жовтні продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.
В Дніпропетровській ТПО до Дня білої тростини та Міжнародного дня сліпих для членів УТОС одержано 150 кг цукру від ДОБФ “Благословення”, 30 наборів ковбасної продукції від ТОВ “АДВ” та 20 продуктових наборів від спонсорів м. Дніпра. Проведена велика робота по підготовці документів для одержання матерільної допомоги від міської влади до Міжнародного дня осіб з інвалідністю для людей, які знаходяться в скрутному матеріальному становищі.


65 членів Нікопольської ТПО УТОС до Дня білої тростини отримали від БО “Долоні допомоги Нікопольщини”, БО “Worlt Central Kitchen”, Дмитра Бичкова у партнерстві з БО “Hilfswerk International”, Марганецької міськради, церкви “Нове покоління”, “Добра надія” та “Віфліємська зірка” гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, миючих засобів, овочей та питної води. Продовжується здійснюватись фізичний супровід незрячих у Нікополі. На роботу в якості супроводжуючої була працевлаштована особа з інв. по зору 3-ої групи, член Нікопольської ТПО.
В Краматорській ТВПО УТОС 48 осіб з інвалідністю отримали гуманітарну допомогу від благодійного фонду “Бєон”, в Покровській ТПО члени УТОС отримали зубну пасту, одежу б/у, рятувальні ковдри, від Червоного Хреста 10 ящиків гігієни.
В Костянтинівській ТПО 33 особи з інвалідністю отримали від волонтерів крупи, овочі та хлібобулочні вироби, 40 членів УТОС одержали продуктові набори від Фонду Р. Ахметова, 7 особам з інвалідністю надали допомогу в оформленні субсидій на зимовий період, 2 – в вирішенні питань по отриманню пенсій.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.


Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час. Але обсяг гуманітарної допомоги значно зменшився та отримати стає її все складніше.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів, допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.

Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС