Інформація про роботу Волинської обласної організації УТОС у липні

У липні робота у первинних осередках Волині була спрямована на надання соціальних послуг, яких потребували члени спілки: послуга в натуральній формі, організація супроводу, доставка гуманітарної та іншої допомоги для немобільних та маломобільних членів УТОС; допомога членам УТОС в транспортному перевезені; допомога в отримані тифлозасобів (тростини для орієнтування); інформування, консультування, посередництво, соціальний супровід сімей/ осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Культурно-масові заходи проходили з урахуванням умов, продиктованих воєнним станом,  з невеликою кількістю людей. Було проведено 28 заходів, на яких були присутні 380 ос.

Пройшли у первинних осередках тематичні вечори, літературні зустрічі «Ключі до сердець і душ людських», творча зустріч з поетесою Світланою Сащук. Презентація її книги «Інша». (Камінь-Каширська ПО). Голосні читання: сторінка здоров`я «Цілющі скарби рідного краю».

Засідання клубів дозвілля, книжкові виставки «Закоханий в Україну» (пам’яті Василя Гея), спортивні заходи, приурочені до Дня Родини, до Дня української державності «Пишаюсь, що я – Українець»; до знакових дат краю, визначних дат первинних осередків (Горохівська ПО, Луцька ПО, Нововолинська ПО, Камінь-Каширська ПО, Любомльська ПО). (Камінь-Каширська ПО, Ковельська ПО, Луцька ПО, Горохівська ПО, Нововолинська ПО, Любомльська).

Обговорення книги Надії Гуменюк «Літо з Амазонкою». Засідання клубу Віра, Надія, Любов – зустріч з психологом на ваше прохання «Якщо в сім`ї «особлива дитина».

 Працівники спеціалізованих бібліотек провели виставки-лекторії, бесіди, приурочені до цих знакових дат (Луцька ВПО – бібліотекар Валентина Сидорук, К-Каширська – бібліотекар  Ольга Гембік).

Протягом липня відбувалися зустрічі спортсменів із гри в шашки-шахмати. Тренувальні заняття спортсменів проходили у кімнатах дозвілля Луцької, Горохівської, Нововолинської, Ковельської організацій, у приміщенні бібліотеки імені Олени Пчілки (обласні змагання). Тренувальні заняття проходили у кімнаті дозвілля Луцької ПО.

Основою соціально-побутової роботи первинних осередків Волинської обласної організації УТОС є реалізація завдань соціальної підтримки людей з інвалідністю зору.

У липні у первинних осередках Волині соціальну послугу в натуральній формі отримали 394 ос.. Продуктові набори, гуманітарна допомога (одяг, взуття, постільна білизна, засоби гігієни, іграшки) отримали – 175 ос. Допомогу від міської влади, благодійників отримали (Камінь-Каширська ТПО, Ковельська ПО, Луцька ПО, Любомльська ПО, Нововолинська ПО, Любешівська ПО).

Голова Волинської обласної  організації УТОС, Світлана ТЕРПЕЛЮК