СВЯТКУВАННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДНЯ БІБЛІОТЕК ЦЕНТРАЛЬНОЮ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЮ БІБЛІОТЕКОЮ УТОС

30 вересня в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Центральна спеціалізована бібліотека УТОС також щороку святкує цей день разом із читачами. Цей рік теж не став винятком. Осінньої сонячної днини ми зібралися в трішки оновленому читальному залі, аби розділити наше свято.

в. о. директора бібліотеки Марина Потеляхіна

З привітальним словом та невеличким звітом про роботу бібліотеки у 2024 році виступила в. о. директора бібліотеки Марина Потеляхіна. Нас прийшли привітати заступник голови ЦП УТОС Михайло Новосецький, начальник юридичного відділу ЦП УТОС Степан Філіп, директор УВП №2 УТОС Олександр Вінковський, директор Обухівського УВП УТОС Віктор Геля, директорка благодійного фонду «Здоров’я майбутнього» Вікторія Карасьова. Пані Вікторія завітала до бібліотеки з подарунком — великою кількістю книг шрифтом Брайля, серед яких книги із серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей», книги про Чарлі Чапліна, Ілона Маска, Альберта Ейнштейна; біографічна книга про Володимира Зеленського «Феномен Володимира Зеленського» Н. Брижко-Запух; твори зарубіжної класики: «Квіти для Елджернона» Даніела Кіза та інші, а також книги англійською мовою «Снігова королева» Г. Х. Андерсена та «Піноккіо» К. Коллоді. Детальніше про всі ці книги ви зможете дізнатись із наших наступних публікацій.

колективна фотографія

До Дня бібліотеки наші читачі отримали чудовий подарунок від спонсорів: спеціалізовану настільну гру для незрячих showdown, яка трохи схожа на аерохокей або настільний теніс. Тож, щиро запрошуємо всіх бажаючих пограти в цю захоплюючу гру.

Також до бібліотеки завітали Свідки Єгови, які подарували для наших читачів повну Біблію, надруковану шрифтом Брайля, перекладену сучасною українською мовою, переклад нового світу. Вони приготували презентацію про безперечну важливість появи книг Біблії шрифтом Брайля, а також розповіли про те, скільки часу та ресурсів було вкладено для появи даного видання. Також виступив незрячий коректор цього видання, який розповів, як він над ним працював. Поява Біблії в повному обсязі шрифтом Брайля — непересічне явище для віруючих Свідків Єгови, і за це ми щиро вдячні всім причетним до її видання. Наприкінці заходу ця організація влаштувала дуже смачний фуршет для всіх гостей бібліотеки.

У рамках святкування Дня бібліотеки відбулося нагородження учасників V міжнародного конкурсу «Свобода», присвяченого 210-й річниці від дня народження Тараса Шевченка. Для привітання лауреатів приїхала культурно-громадська діячка, організаторка конкурсу Олеся Кривопиша, яка вручила дипломи І, ІІ, ІІІ ступеня 15 учасникам конкурсу у номінації «Серця голос». Приємно, що з 1300 учасників конкурсу 15 є читачами нашої бібліотеки. Майже всі учасники знову потішили присутніх у залі своїм виконанням творів.

Отже, свято вийшло насиченим і цікавим, у залі панувала дружня, затишна, тепла атмосфера.

Тож до нових зустрічей, дорогі друзі!

Матеріал підготувала в. о. директора бібліотеки
Марина Потеляхіна