Відбувся обласний захід „Погляд з темряви“, організований Черкаською обласною організацією Українського Товариства Сліпих

8 вересня відбувся обласний захід „Погляд з темряви“, організований Черкаською обласною організацією Українського Товариства Сліпих (УТОС) за рахунок коштів обласного бюджету, виділених на реалізацію програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями осіб з інвалідністю, передбачених обласною комплексною програмою „Турбота“ на 2021-2027 роки.

У заході взяли участь понад 20 творчих колективів осіб з інвалідністю із вадами зору, продемонстрована фотовиставка „Життя незрячих очима зрячих“, виставка робіт „Бачимо руками“.

Від імені Черкаської обласної державної адміністрації директор Департаменту соціального захисту населення Руслан Чикало висловив подяку Черкаській обласній організації УТОС, її керівнику – Аллі Козловій, за активну громадянську позицію, чуйність та милосердя, соціальний захист осіб з інвалідністю з вадами зору, їх адаптацію та інтеграцію у суспільство.

Довідково: у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги налічується 2100 людей з інвалідністю 1 та 2 групи з вадами зору.

Обласною комплексною програмою „Турбота“ на 2021-2027 роки передбачено надання пільг на житлово-комунальні послуги особам з інвалідністю зазначеній категорії населення за рахунок коштів місцевих бюджетів. У більшості міст і районів області затверджені пільги на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ людям з інвалідністю по зору 1 і 2 груп від 25 до 50 відсотків.

Також, за рахунок коштів державного бюджету, особи з інвалідністю I і II групи по зору мають можливість отримати компенсацію за самостійне придбання годинника, мобільного телефону, аудіоплеєра, пристрою для визначення рівня рідини, палиці тактильної.

Разом з тим, особи з інвалідністю по зору відвідують денні відділення територіальних центрів обслуговування (надання соціальних послуг) – Університети третього віку, різні гуртки, майстерні.

Черкаська обласна організація Українського товариства сліпих, Алла Козлова