Відбулась нарада щодо співпраці Укрзалізниці та Укроборонпрому з підприємствами УТОС

17 січня 2019 року під головуванням Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна відбулась зустріч щодо співпраці Укрзалізниці та Укроборонпрому з підприємствами Українського товариства сліпих. У зустрічі взяли участь представники Департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту Міністерства інфраструктури України, Укрзалізниці, Укроборонпрому та Українського товариства сліпих.

Відбулась нарада щодо співпраці Укрзалізниці та Укроборонпрому з підприємствами УТОС

Представниками підприємств УТОС поінформовано про існуючі можливості виробництва продукції, що може використовуватися для потреб АТ «Укрзалізниця», ДК «Укроборонпром» та про готовність підприємств УТОС до модернізації устаткування та освоєння виробництва нових видів продукції.

Під час зустрічі вирішено створити дві робочі групи з представниками підприємств УТОС з метою оперативного вирішення нагальних проблем, які виникають під час співпраці, розгляду напрямків та освоєння виробництва нових видів продукції для потреб АТ «Укрзалізниця», ДК «Укроборонпром» тощо. З боку Українського товариства сліпих ці групи очолюватиме перший заступник голови ЦП УТОС Сергій Кіт, а входитимуть до них члени Ради директорів УТОС. У рамках робочих груп опрацьовуватиметься, зокрема, питання щодо можливого імпортозаміщення певної продукції, що закуповувалась в Російській Федерації, продукцією, що виробляється підприємствами УТОС.

Відбулась нарада щодо співпраці Укрзалізниці та Укроборонпрому з підприємствами УТОС

Також під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо погашення існуючої заборгованості АТ «Укрзалізниця» перед підприємствами УТОС, а також опрацювання питання щодо можливості забезпечення у подальшому оплати підприємствам УТОС за продукцію за укладеними вже договорами протягом 10 банківських днів з моменту оформлення і реєстрації податкової накладної.

Протокол зустрічі з представниками АТ «Укрзалізниця», ДК «Укроборонпром», Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» (УТОС) з питань щодо співпраці з підприємствами УТОС