Вінницькі волонтери розповсюдили 21 тонну парафіну для виготовлення окопних свічок 

Джерела: https://vn.20minut.ua/dopomogha-armiyi/vinnitski-volonteri-rozpovsyudili-21-tonnu-parafinu-dlya-vigotovlennya-11795117.html

https://ilikenews.com/news/rehiony/novyny-vinnychchyny/vinnytski-volontery-rozpovsyudyly-21-tysyachu-tonn-parafinu-dlya

Із перших днів війни на базі Вінницькому підприємстві Українського товариства сліпих триває волонтерський рух. Його керівництво безкоштовно надає приміщення і склади трьом волонтерським організаціям, які допомагають військовим. 

Серед волонтерів є і заступник директора вінницького підприємства незрячих Владислав Лебідь. Днями він разом із Альоною Грех і Сергієм Качуровським бусом відвозив допомогу військовим, під Бахмут. 

— Ми відвезли продукти харчування, консервацію, домашні пиріжки, ковбасу, сало, медичні товари, тактичні спорядження, пляшки із водою тощо. Допомагали все це збирати волонтери із Малих Крушлинців, Гавришівки і Мізяківських Хуторів. Бус надало підприємство УТОС, а заправив його паливом меценат Віктор Мацера, який сприяє нам постійно. Взагалі під час війни ми вже здійснили близько 40 таких гуманітарних вояжів, — розповів Владислав Лебідь. 

Він згадав й про поїздки до інших «гарячих» точок. 

— Торік ми були одними із перших волонтерів, що із гуманітарною допомогою заїхали до Чернігова. Тоді росіяни почали відступати. Але ще не повністю залишили Чернігівську область. Відвезли дві тонни тушонки та інших продуктів харчування. Вивозили людей із Бучі та Ірпеня, доставляли допомогу у розбомблену військову частину у Василькові тощо, — додав Владислав Лебідь.      

Серед іншого, волонтери вінницького підприємства УТОС отримали від німецьких партнерів Наталі Франц і Ральфа Лінка 21 тонну парафіну. Вони збирали його у всій Німеччині.  

— Разом  із партнерами ми виготовили близько п’яти тисяч окопних свічок. Але левову частину парафіну безкоштовно розповсюдили по волонтерським організаціям України, які займаються їхнім виготовленням, — повідомив Владислав Лебідь.      

Пресслужба Вінницької обласної організації УТОС