Українка стала переможницею на пісенного конкурсу незрячих виконавців, який проводить Асоціація сліпих та слабозорих Німеччини (DBSV)

Дорогі друзі! Чергова перемога України!
Минулої п’ятниці 12 травня відбувся фінал міжнародного пісенного конкурсу незрячих виконавців: “International Low-Vision Song Contest”, який проводить: Асоціація сліпих та слабозорих Німеччини (DBSV).
Цього року в ньому вперше брала участь і представниця від України.
Єлизавета Москаленко, чотирнадцятирічна Українка з Миколаївщини, яка змушена була залишити власну домівку та переїхати до Хмельницька від ураження ракетними обстрілами, бомбовими ударами. Після знищення росіянами школи, де вона навчалася, написала пісню: “Ми – українці”.
У Львівській школі для незрячих дітей вона знайшла подругу, яка написала аранжування до пісні, а потім був національний відбір, організований Громадською організацією: ХЦРМІ «Право вибору» за сприяння Українського товариства сліпих та Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, де Єлизавета здобула впевнену перемогу, адже її виконання не залишило байдужими ані слухачів, ані “прискіпливих” членів журі.
Цього року у конкурсі брали участь 17 країн з чотирьох континентів.
Незрячі та слабозорі вокалісти і вокалістки, гурти, дуети показали високий рівень майстерності.
Українські слухачі могли у прямому етері стежити за подією на радіо Гомер інтернет-радіостанції УТОС, із синхронним перекладом українською.
Результатом цього дійства став невимовний, шалений прояв підтримки України нашими друзями з Європи.
Ця підтримка вилилась у перемогу представниці України!
Єлизавета Москаленко, авторка та виконавиця пісні: “Ми Українці”, показала всьому світові, що нас не здолати!
Вся спільнота незрячих вітає Лізу та Україну з перемогою!
Ми віримо в те, що саме з таких маленьких перемог у різних сферах життя, неодмінно вибудується наша велика Українська перемога!
І наші діти  будуть складати вірші та писати пісні тільки від позитивних вражень.