В Івано-Франківську відзначили Всесвітній день боротьби з глаукомою

6 березня – Всесвітній День боротьби з глаукомою.

З цієї нагоди в приміщенні Івано-Франківської ТПО УТОС з ініціативи Івано-Франківської міської організації Червоного Хреста та за підтримки Івано-Франківської обласної організації УТОС пройшла зустріч, присвячена цій хворобі.

На зустріч було запрошено членів товариства УТОС та всіх охочих. Виїзна медична бригада Червоного Хреста проводила діагностику та давала слушні поради.

Пушкар Василь Петрович – голова міської організації Червоного Хреста розповів про історію створення організації та відзначив її важливу роль по допомозі усім потребуючим в цей нелегкий для країни час.

Лікар загальної практики Костюк Василина Василівна проінформувала присутніх про симптоми, методи виявлення та лікування глаукоми. Також вона наголосила на своєчасному та періодичному огляді та здоровому способі життя.

Зустріч пройшла цікаво та інформативно, багато нового дізнались про таку підступну хворобу очей, як глаукома. Висловлюємо щиру подяку Товариству Червоного Хреста за його активну участь та підтримку людей з порушеннями зору.

 “Червоний Хрест та УТОС: спільна допомога людям з вадами зору”

6 березня 2024 року за підтримки Калуської організації Товариства Червоного Хреста України та Калуської територіальної первинної організації Українського товариства сліпих (УТОС) відбулась акція допомоги людям з порушеннями зору.

Понад 25 осіб отримали необхідні їм речі, продукти харчування та засоби гігієни. Ця допомога стала надзвичайно своєчасною та доречною для наших краян, які опинились у складних життєвих обставинах через війну та економічну кризу.

Як зазначила голова Калуського Червоно Хреста Зіна Іванівна Хемич, що тільки об’єднавши зусилля, ми зможемо гідно відповісти на виклики сьогодення.

Калуська організація Червоного Хреста та УТОС демонструють приклад справжньої людяності та милосердя, піклуючись про найбільш вразливі верстви населення. Лише разом ми здатні подолати будь-які труднощі та створити гідні умови життя для кожного українця, незалежно від його фізичних можливостей.

Це не перша спільна акція Калуської організації Товариства Червоного Хреста України та ГО Калуська ТПО УТОС. Організації планують і надалі співпрацювати, щоб допомагати людям з порушенням зору.

Дякуємо всім, хто долучився до допомоги!

Анатолій КУЧМІЛЬ