День української писемності та мови у Волинській обласній організації УТОС

Щороку 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Традиційно в цей день усі українці пишуть радіодиктант національної єдності, а в школах, окрім цього, проводять тематичні уроки з української мови та літератури. Цього року радіодиктант пройшов на особливому емоційному піднесені, бо писали про свій дім, писали ті, хто має той дім і ті, хто його втратив назавжди.

Важливо, коли люди різного віку, різних спеціальностей одночасно пишуть диктант, то в них з’являється відчуття належності до чогось масштабного та важливого. Тож така акція демонструє цінність української мови, а люди своїм прикладом стають мотивацією для інших вчити, поважати рідну мову й не боятися помилок. Тому радіодиктант є обов’язковим не тільки для шкіл, а і для всіх українців.

Члени Волинської обласної організації УТОС також долучилися до написання диктанту: хто шрифтом Брайля, хто плоским шрифтом, підтримали акцію національної єдності, взявши участь у найбільшому флешмобі з популяризації української мови. Плекаймо українську мову.

А вже 11 листопада 2022 року у кімнаті дозвілля ГО «Луцька МТПО УТОС» відбулися літературні читання, приурочені Дню української писемності і мови. На цьому заході зібрались активні члени нашої організації. Власні вірші прочитав Валентин Баранюк, презентувавши збірку своїх поезій. Захід пройшов у теплій і дружній атмосфері.

Світлана Терпелюк