Дніпропетровська ОО УТОС інформує про свою роботу

У лютому продовжилась співпраця з багатьма організаціями для отримання гуманітарної допомоги членами первинних організацій м. Дніпра та Дніпропетровської області.
В Дніпропетровській територіально-первинної організації для 40 членів УТОС були підготовлені та роздані продуктові набори від Церкви “Благая весть”, розпочалась підготовка до свята Міжнародного Жіночого дня 8 Березня. Від кондитерської фабрики “Стимул” одержано по 50 коробок зефіру та мармеладу.
Від Червоного Хреста у всіх районах міста для осіб з інвалідністю розпочали видавати сертифікати на 6600грн. для придбання продуктів та інших товарів в магазині “Сільпо”, але були дуже великі черги для одержання цих сертифікатів. Дніпропетровською ТПО УТОС була проведена велика робота по складанню списків осіб з інвалідністю по зору для одержання цієї допомоги та організована видача сертифікатів. Всі члени УТОС були дуже задоволені організацією та одержанню такої допомоги. Всі особи з інвалідністю першої групи одержали сертифікати на 6600грн., зараз ведеться підготовка списків по одержанню сертифікатів для осіб з інвалідністю 2 групи.
У лютому члени Краматорської ТВПО УТОС отримали гуманітарну допомогу від громадської організації “Боротьба за права / Fight for Right” (м. Дніпро). Допомога складалася з таких речей: конвектори, термоси, туристичні газові плитки, кип’ятильники,  спальні мішки та термобілизна. Ці речі отримали 44 особи з інвалідністю по зору. Кожен мав право вибрати ту річ, яка йому потрібна.
На підприємстві ДУВО “ЛУЧ” УТОС працівники продовжують отримувати гарячі обіди та гуманітарну допомогу, на ДУВП УТОС члени організації отримують продуктові набори.
Всі первинні організації проводять велику роботу по забезпеченню членів УТОС гуманітарною допомогою.
Особи з інвалідністю по зору дуже вдячні всім небайдужим людям за турботу до них в такий важкий час.
Три рази на тиждень працює бібліотека, постійно в телефонному режимі ведеться інформування, консультування, допомога в написанні, оформленні заяв та інших  документів, моральна підтримка всіх членів УТОС, хто її потребує, продовжується допомога в евакуюванні.
Проводяться наради активу на платформі ZOOM, робота в налаштуванні телефонів,  допомога та навчання в їх користуванні та багато іншого.
Василь Горбенко, голова Дніпропетровської ОО УТОС