Міжнародний день сліпих

13 листопада у світі відзначається Міжнародний день сліпих. Ця дата покликана привернути увагу здорових людей до проблем тих, хто втратив зір і опинився у важких життєвих обставинах.

Члени та працівники Українського товариства сліпих сприймають цей день, як щось особисте. Оскільки, всі дії Товариства направлені на те щоб на сьогоднішній день, коли суспільство не готове приймати без стереотипів та упереджень осіб з порушеннями зору, привернути увагу до таких людей, та поступово створити умови для їх безбар’єрної життєдіяльності у суспільстві.

Не завжди Товариству вдається знайти підтримку, однак ми намагаємося бути близькими до потреб кожного, і сподіваємося, що все таки наша справа знайде позитивний відгук у серцях небайдужих.

Цією публікацією хочеться ще раз нагадати про те, що є люди, які втратили зір, мають порушення зору, а є люди, які навіть не задумуються, що втратити зір частково або повністю може будь хто. Українське товариство сліпих, яке обєднує більше 30 тисяч осіб з порушеннями зору, в першу чергу докладе усіх зусиль щоб створювати краще для осіб з порушеннями зору людей. Але без допомоги кожного громадянина нам не обійтися, будьте уважні до оточуючих, особливо якщо вони з білою тростиною.

Дбайте і про себе, щоб зберегти хороший зір надовго, не забувайте про профілактичні огляди, піклуйтеся про те як ви будете споглядати навколишній світ.