Незрячий переселенець із Маріуполя оприлюднив свою нову пісню про «руду осінь»

 

Джерела:  https://sichnews.com/nezryachyj-pereselenecz-iz-mariupolya-prezentuvav-pisnyu-pro-rudu-osin/

https://vn.20minut.ua/kul-tura/nezryachiy-bard-pereselenets-napisav-pisnyu-pro-rudu-osin-11890546.html

Композитор і співак Богдан Коваль – незрячий переселенець із Маріуполя. Вже близько року він мешкає у Вінниці. Днями Богдан Коваль оприлюднив свою нову пісню, «Руда осінь». Це перша композиція у його творчому репертуарі про цього пору року.   

-Написати цю пісню мені навіяв осінній настрій, коли я перебував у Закарпатті. У ній йдеться, що кожна осінь рахує роки нашого життя. «Руду осінь» поки що не виконував на концертах, – розповів Богдан Коваль.     

Загалом у доробку досвідченого виконавця – півсотні пісень. Деякі повністю авторства Богдана Коваля. Інші він написав на вірші інших авторів. А зараз вимушений переселенець із зрозумілих причин активно перекладає свої старі пісні з російської мови на українську. 

Нещодавно Богдан Коваль успішно взяв участь у міжнародному онлайн-конкурсі авторської пісні «Незламна Україна», який проходив у Німеччині. Згідно із голосуванням слухачів, вінничанин став абсолютним переможцем. Після цього Богдана Коваля запросили на благодійний офлайн-фестиваль у Болгарії.     

Богдан Коваль працює в обласному центрі культури «Щедрик» організатором культурного дозвілля. Також співає у колективі художньої самодіяльності вінницького підприємства незрячих. 

– Богдан Коваль підсилив наш творчий колектив. Бо він не лише є гарним виконавцем, але й автором текстів і музики до пісень, – прокоментував директор вінницького підприємства незрячих Костянтин Ільніцький.         

Пісня «Руда осінь»:  https://www.youtube.com/watch?v=EkNT3fAS09s

Пресслужба Вінницької обласної організації УТОС