НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНЕ ПРИВІТАННЯ ВІД ГОЛОВИ ЦП УТОС

Шановні друзі!

Як швидко плине час і ось вже на порозі 2020 рік. Зустрічаючи Новий рік завжди підбиваємо підсумки року, що минає. 2019 рік був насичений політичними змінами в нашій країні, які позначилися на економічній та соціальній сферах життя України і, зокрема, на життєдіяльності нашого Українського товариства сліпих. Цей рік для УТОС став роком справжніх випробувань і викликів, що були спровоковані новими економічними та соціальними реформами, не завжди продуманими та виваженими, як такі, що не відповідають інтересам людей з інвалідністю по зору. Нашому Товариству вже декілька років поспіль постійно пропонується отримувати бюджетну фінансову допомогу на непромислову сферу на конкурсній основі. І з великими труднощами довелося виборювати бюджетне фінансування непромислової сфери Товариства на 2020 рік, хоча питання конкурсу не знімається. Також під загрозою було продовження дії нульової ставки для наших підприємств, але всіма можливими і неможливими силами змогли продовжити її дію до 2025 року, що дало змогу зберегти нашим підприємствам конкурентоспроможність на ринку. Через необдумані кроки деяких членів Товариства ми ледве не втратили нашу оздоровницю — Боярський будинок відпочинку. Витримавши численні перевірки, Будинок відпочинку, належно підготувавшись, був відкритий і зміг оздоровити сотні незрячих відпочиваючих з усієї України.

Незважаючи на всі перепони, маю відзначити, що всі підприємства УТОС та обласні і первинні організації, перемагаючи всі негаразди, вистояли і працювали в 2019 році, виконуючи завдання та рішення XVII з’їзду УТОС.

Хочу висловити велику подяку усім керівникам, працівникам і всім членам Українського товариства сліпих за їх професійну та невтомну діяльність і щире бажання зберегти багатий досвід і примножити майже вікові здобутки УТОС. І тільки єднаючи наші зусилля, гуртуючись навколо спільної справи, підтримуючи одне одного добрим словом і порадою, пам’ятаючи славні традиції, якими пишається наше Товариство, лише разом ми зможемо відстоювати свої права та інтереси.

Зустрічаючи 2020 рік, дозвольте від імені Апарату і членів Президії Центрального правління Українського товариства сліпих привітати всіх вас і ваші родини з Новим роком і Різдвом Христовим! Бажаю міцного здоров’я, наснаги, безмежного щастя, благополуччя, успішних починань і звершень, любові та миру, надії на краще майбутнє нашої країни і нашого Товариства!

Нехай Господь Бог береже усіх вас.

З найщирішою повагою,
голова Центрального правління УТОС В. М. Більчич