Проведення заходів на Волині з нагоди відзначення днів людей з інвалідністю

З 15 жовтня до 3 грудня у всьому світі, в тому числі і в Україні, відзначаються пам’ятні дати до днів людей з інвалідністю.

15 жовтня – Міжнародний день Білої Тростини, 13 листопада – День незрячих людей, 3 грудня – Міжнародний День людей з інвалідністю.

У первинних осередках Волинської обласної організації УТОС пройшли заходи з нагоди відзначення цих дат. Виставки-лекторії, приурочені до відзначення  пам’ятних днів людей з інвалідністю пройшли у спец бібліотеках Камінь-Каширської ГМ ТПО УТОС, ГО «Ковельська ТПО УТОС», ГО «Луцька МТПО УТОС», заходи-зустрічі спілчан із представниками міської влади, керівниками ОТГ, ділові зустрічі з приводу вирішення проблем незрячих на місцевому рівні тощо. Члени Товариства отримали продуктові набори, подарунки, речі, необхідні у побуті, грошову допомогу і т.ін.

Активісти, ветерани УТОС були відзначені Подяками Луцького Міського голови Ігоря  Поліщука (нагороджена член правління, групорг Лариса Фурсік (ГО «Луцька МТПО УТОС»), подяками заступниці Луцького Міського голови, голови комісії з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Ірини Чебелюк (нагороджена старший групорг Світлана Ващук (ГО «Луцька МТПО УТОС»); грошові нагороди отримали голова групоргів Ніна Капляр (ГО «Луцька МТПО УТОС»), старший групорг Ківерцівського району Петро Марчук, Луцького району – Людмила Левкович, Рожищенського району – Лідія Віннічук, Подяками  голів правлінь активісти ГО «Ковельська ТПО УТОС», Камінь-Каширської ГМ ТПО УТОС, Нововолинської МР ТПО УТОС та багато інших членів спільноти первинних осередків Волині (15 осіб з інвалідністю зору (ГО «Луцька МТПО УТОС»). Продуктові набори отримали члени ГО «Маневицька ПО УТОС», Любешівської ГРТ ПО УТОС, Любомльської ГМ ТПО УТОС.

Протягом місячника (01 грудня) відбулися зустрічі голови правління Волинської обласної організації УТОС Світлани Терпелюк із депутатами Волинської обласної ради в рамках засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, де обговорювались актуальні проблеми життєдіяльності Товариства.

В рамках проведення місячника було надіслано звернення голови правління ГО «Луцька МТПО УТОС» Світлани Терпелюк до Луцького Міського голови з вирішення проблемних питань життєдіяльності Луцької спільноти незрячих.

Шукаючи  позитив у нашому непростому сьогоденні, відзначаємо, що ці дати  у міжнародному календарі дають можливість нагадати суспільству про людей, які потребують найпростішої підтримки.

Бажаємо всім мужності, витримки, непохитної віри в свої сили і в те, що ми разом спроможні наблизити той час, коли наша держава і суспільство стануть іншими – уважнішими, добрішими, толерантнішими до найменш захищених своїх співгромадян і повсякчас дбатимуть про забезпечення прав і потреб людей з інвалідністю.

Голова правління Волинської обласної організації УТОС Світлана Терпелюк