Пільговий проїзд для незрячих буде збережено – інформація про засідання комісії Київради із соціального захисту

На цьому тижні двічі в понеділок 6 липня та в середу 8 липня відбулись засідання постійної комісії Київради. Було розглянуто 17 питань, серед них такі питання які особливо хвилюють громадян з вадами зору.

1.Так заступником Голови ЦП УТОС М.М. Новосецьким було підняте питання про організацію фізичного супроводу незрячих киян в столиці . незважаючи на спротив директора Департаменту КМДА Світлого Р.В. за допомогою та підтримкою Київських депутатів вдалося прийняти рішення про виділення коштів на цю вкрай необхідну роботу. Керівництву КМО УТОС потрібно буде зустрітись з директором Департаменту для обговорення та уточнення деталей майбутньої соціальної послуги.

2.Обговорювалось питання збереження в м. Києві міської програми «Соціальне партнерство». За підтримки О. Гелевея, Ю. Крикунова було запевнено всіх присутніх , що ця програма буде продовжена. Відео на фейсбук.

3. Київські ГОІ піднімали питання про збереження відділу Департаменту який опікується діяльністю міських громадських організацій. Була підтримка Голови комісії і деяких депутатів. Робота нашого відділу буде збережено. Саме він опікується підготовкою ГОІ до конкурсного відбору та підтримує, консультує поточну діяльність міських ГОІ.

4. Розглядалось питання щодо пільгового проїзду. В результаті обговорення, дискусій було збільшено розмір коштів в міську програму «Турбота» Планується що 3 1 січня 2021 року міські пільговики будуть їздити по картці киянина , що важливо , а пільговики які проживають поза містом по посвідченню. Як правило, рішення комісії затверджується на засіданні міської ради.

Деталі: Це передбачено розпорядженням КМДА № 931 щодо внесення змін до порядку введення в дослідну експлуатацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті Києва незалежно від форм власності.

Пільгові категорії пасажирів, що мають право безкоштовного проїзду, проте не зареєстровані у Києві, зможуть скористатися своїм правом у звичному режимі.