Рівненська обласна організація УТОС звітує про роботу за червень 2023 року

Рівненська ТПО УТОС. З нагоди ювілейної дати – 90-річчя утворення Українського товариства сліпих, 6 червня в приміщення Рівненського обласного центру «Інваспорт» відбувся круглий стіл. Головна мета заходу – привернути увагу суспільства та влади до проблем та потреб осіб з інвалідністю по зору.

18 червня організована пішохідна екскурсія вулицями міста Рівне для незрячих з метою покращення орієнтування у просторі.

30 червня активісти організації взяли участь в урочистостях з нагоди 30-річчя створення Рівненського регіонального центру «Інваспорт» де було вшановано та відзначено і наших спортсменів членів Товариства.

Постійно інформуємо та надаємо консультацію щодо отримання тифлозасобів та придбання зуття особами з інвалідністю по зору.

Постійно здійснюємо контроль щодо роботи звукових маячків, які встановлені на переходах у пожвавлених місцях.

Березнівська ТПО УТОС. До 90-літнього ювілею УТОС було проведено відкритий шаховий турнір з участю найсильніших спортсменів Березнівської громади, де наші утосівці є в призерах. Переможці та призери були нагороджені грамотами та цінними призами.

До Дня Конституції було організовано екскурсію в Березнівський дендропарк.

На постійній основі діє шашково-шаховий гурток, де члени УТОС мають змогу підвищувати свою майстерність.

Володимирецька ТПО УТОС. 5 червня відзначено 90-річчя з дня створення товариства сліпих. Організована зустріч з місцевими органами влади, депутатами, щодо подальшої підтримки незрячих на місцях в громадах.

28 червня, з нагоди відзначення Дня Конституції відбулися урочисті збори активу первинки. По завершенню зборів особи з інвалідністю по зору отримали юридичні консультації по правах людини.

Дубенська ТПО УТОС. До 90-річчя створення Українського товариства сліпих для членів товариства організована екскурсія в Дубенський замок князів Острозьких-Любомирських. Після екскурсії був організований відпочинок на природі.

Продовжено дію служби супроводу незрячих на друге півріччя, в червні надано близько 65 послуг.

Рівненська виробничо-первинна організація УТОС спільно з адміністрацією підприємства звітує за проведену роботу та здійснені соціальні послуги за червень 2023 рік:

З нагоди відзначення 90-річчя створення Українського товариства сліпих 6 червня в приміщенні регіонального центру «Інваспорт» відбулася зустріч у форматі круглого столу організацій УТОС і УТОГ з представниками влади області та міста. В роботі круглого столу взяли участь заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір, директор департаменту соціальної політики Рівненської ОВА Роза Слободенюк, голова постійної комісії Рівненської обласної ради з питань соціальної політики і соціального захисту населення Вікторія Опанасюк, заступник директора департаменту соціальної політики Рівненської міської ради Олена Петрик, керівники обласних управлінь дотичних до вирішення життєдіяльності питань осіб з інвалідністю. Зустріч була конструктивна і сторони погодилися спільно вирішувати нагальні питання та проблеми людей з інвалідністю по зору.

Правління ВПО УТОС та адміністрація підприємства звернулися з клопотанням до голови Рівненської міської ради передбачити кошти з міського бюджету на фінансування по частковому відшкодуванню витрат на комунальні послуги на 2024 рік людям з інвалідністю 1 групи по зору, котрі проживають у м. Рівне та смт. Квасилів.

Також звернулися зі зверненням до голови міської ради передбачити кошти з міського бюджету на фінансування служби супроводу для осіб з інвалідністю по зору котрі проживають у нашій громаді на наступні роки.

Адміністрація підприємства та правління ВПО УТОС розповсюджували безкоштовно роздачу газети «Сім днів» Рівненської міської ради у кількості 40 примірників для членів Товариства.

На Рівненському УВП УТОС працює служба супроводу незрячих, їх супроводжують на роботу, в медичні та соціальні заклади, аптеки, магазини, бібліотеку тощо. Щомісячно кількість послуг сягає більше  400.

Правління ВПО УТОС регулярно здійснює моніторинг дотримання правил проживання мешканцями в гуртожитку підприємства та надання послуг мешканцям, та проводить з адміністрацією обговорення нагальних питань на зборах щомісячно.

У червні проведено засідання правління Рівненської ВПО УТОС. Розглянуто нагальні питання та видано трьом членам по 400 грн. фінансової допомоги на лікування.

Надаються фахові консультації особам з інвалідністю по зору з налаштування комп’ютерної техніки та сенсорних телефонів.

На постійній основі в медпункті підприємства надаються медичні послуги для працюючих та членів Товариства та невідкладна медична допомога.

На постійній основі на підприємстві функціонує бібліотека, яка надає незрячим Рівненської області інформаційні послуги, постійно здійснює видачу аудіокниг (на бабінах, касетах, дисках, флешках), книг шрифтом Брайля.

У клубі підприємства щопонеділка проходять християнські зустрічі в яких приймають участь близько двадцяти наших членів товариства.

Рівненська ОО УТОС