Рівненська обласна організація УТОС інформує про свою роботу за липень

Рівненська ТПО УТОС: протягом липня роздано 50 пакунків (продукти харчування та засоби гігієни) від Рівненського обласного центру з надання соціальних послуг найбільш незахищеним членам УТОСу.

З метою покращення орієнтування у просторі 16 липня організована пішохідна екскурсія вулицями міста Рівне для незрячих.

21 липня члени Рівненської ОО УТОС побували на озері в с. Старомильськ, що біля Здолбунова. Відпочинок видався на славу. Навколо було дуже гарно, багато зелені, пісок та не скінченне синє небо. Купалися, спілкувалися. Усі отримали неймовірні враження.

Постійно інформуємо та надаємо консультацію щодо отримання тифлозасобів та придбання взуття особами з інвалідністю по зору,  здійснюємо контроль щодо роботи звукових маячків, які встановлені на переходах у пожвавлених місцях.

Березнівська ТПО УТОС: представники Березнівської ТПО УТОС взяли участь у дводенних змаганнях зі швидких шахів на Кубок газети «Надслучанський вісник», де посіли призові місця.

23 липня здійснили виїзд для відпочинку в рекреаційну зону «За Случем». Традиційний бліц-турнір з шахів, гра у волейбол, рибальська юшка, запашні шашлики, авторська пісня, надовго залишаться у членів товариства. На постійній основі діє шашково-шаховий гурток, де члени УТОС мають змогу підвищувати свою майстерність.

Дубенська ТПО УТОС: в м. Дубно діє служба супроводу незрячих, в липні надано близько 60 послуг.

12 липня голова правління ТПО УТОС Михайло Мельниченко зустрівся з міським головою Василем Антонюком щодо надання допомоги на потребу Товариства.

Рівненська виробничо-первинна організація УТОС спільно з адміністрацією підприємства звітує за проведену роботу та здійснені соціальні послуги за липень 2023 рік:

Адміністрація підприємства та правління ВПО УТОС розповсюджували безкоштовно щотижнево по сорок примірників газети «Сім днів» Рівненської міської ради для членів Товариства.

На Рівненському УВП УТОС працює служба супроводу незрячих, їх супроводжують на роботу, в медичні та соціальні заклади, аптеки, магазини, бібліотеку тощо. Щомісячно кількість послуг сягає більше  400.

Правління ВПО УТОС регулярно здійснює моніторинг дотримання правил проживання мешканцями в гуртожитку підприємства та надання послуг мешканцям, та проводить з адміністрацією обговорення нагальних питань на зборах щомісячно.

Надаються фахові консультації особам з інвалідністю по зору з налаштування комп’ютерної техніки та сенсорних телефонів.

На постійній основі в медпункті підприємства надаються медичні послуги для працюючих та членів товариства та невідкладна медична допомога.

На постійній основі на підприємстві функціонує бібліотека, яка надає незрячим Рівненської області інформаційні послуги, постійно здійснює видачу аудіокниг (на бабінах, касетах, дисках, флешках), книг шрифтом Брайля.

У клубі підприємства щопонеділка проходять християнські зустрічі в яких приймають участь близько двадцяти наших членів товариства.

26 липня за ініціативи депутатки Рівненської міської ради від партії «Слуга Народу» Ольги Хотенко відбулася зустріч з представниками громадських організацій осіб з інвалідністю на якій було обговорено проєкт безбар’єрне середовище у місті для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. У розробці комплексної міської цільової програми створення безбар’єрного простору в місті Рівне зі своїми нагальними пропозиціями взяли участь представники УТОС.

Регулярно надаються консультації членам Товариства з питань змін в законодавстві, юридичних та соціальних аспектів.

Любов Боровська, голова Рівненської ОО УТОС