Рівненська обласна організація УТОС інформує про роботу за грудень 

Рівненська ТПО УТОС

Члени Рівненської ТПО брали участь у презентації інклюзивного фотопроєкту «Сила духу та краса душі», який реалізовано за підтримки Управління культури і туризму Рівненської ОДА. Ця виставка – це не тільки галерея світлин, але й відкрите вікно в світ, де сила духу визначає кожен крок, а жага до життя наповнює серце кожного учасника.

В грудні продовжено цикл зустрічей колядок та щедрівок Рівненського Полісся.

Проведено пішохідну екскурсію вулицями рідного міста, завітали на майданчик «Злата плаза» до новорічної ялинки, де гуртом колядували, спілкувались для підняття настрою в цей нелегкий час.

28 грудня до Різдвяно-Новорічних свят відбувся майстер-клас по приготуванню куті, різних смаколиків. Члени первинки ділилися різними рецептами тортів, печива.

Постійно проводимо бесіди, інформуємо та надаємо консультацію щодо отримання тифлозасобів та придбання взуття особами з інвалідністю по зору.

Березнівська ТПО УТОС.

9 грудня троє членів первинки взяли участь у кубку Рівненської області з шашок присв’ячені пам’яті МСУ Леоніда Іткіна. Змагання відбулося у Рівному. На постійній основі проводяться заняття з шашок та шахів.

27 грудня відбулася Різдвяно-новорічна зустріч з колядками та щедрівками.

Володимирецька ТПО УТОС.

15 грудня проведено тематичний вечір, спеціально присвячений традиціям чаювання. Голова правління Катерина Чугай розповіла про історію виникнення чаю, а також ознайомила з лікувальними властивостями лікарських рослин. Усі смакували чай з лісових трав Полісся.

Голова правління допомагає членам товариства у вирішенні питань соціального захисту осіб з інвалідністю.

Дубнівська ТПО УТОС.

20 грудня проведено зустріч з психологом на тему, «Що таке страх, і як з ним боротися» для членів первинки.

Продовжує діяти служба супроводу для незрячих.

Надається постійно всебічна допомога та консультації членам УТОС, які звертаються в організацію.

Рівненська виробничо-первинна організація УТОС спільно з адміністрацією підприємства інформує про проведену роботу та здійснені соціальні послуги за грудень 2023 рік:

3 ггрудня з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю близько сорока членів ВПО відвідали церкву «Божого спасіння», слухали Боже слово, пісні та вірші, а частина наших людей самі розповідали свідчення, читали вірші та співали. По закінченню богослужіння усі учасники продовжили спілкування за вечерею та отримали продуктові набори та подарунки. Всі присутні були дуже задоволені і вдячні.

9 грудня у Рівненському регіональному центрі «Інваспорт» пройшли змагання  Рівненської області з шашок-64 присвячені пам’яті МСУ Леоніда Іткіна. 22 спортсмени, членів первинки взяли участь у цих змаганнях, а деякі стали переможцями та призерами.

Для 29 членів первинної організації осіб з інвалідністю по зору, виділена матеріальна допомога  по 1400 грн. кожному, загальна сума 40600 грн., виділеною Рівненською обласною державною адміністрацією.

Проведено засідання правління Рівненської ВПО УТОС. Розглянуто поточні питання. Видано матеріальну допомогу 800 грн. фінансової допомоги на лікування двом членам УТОС.

Голова правління брав участь у тестуванні звукових сповіщувачів на світлофорах Рівного. Та надав пропозиції щодо регулювання встановлення гучності аудіосупроводу переходів.

Адміністрація підприємства та правління ВПО УТОС розповсюджували безкоштовно щотижнево по сорок примірників газети «Сім днів» Рівненської міської ради для членів товариства.

На Рівненському УВП УТОС працює служба супроводу незрячих, їх супроводжують на роботу, в медичні та соціальні заклади, аптеки, магазини, бібліотеку тощо. За грудень кількість послуг більше  300.

Надаються фахові консультації особам з інвалідністю по зору з налаштування та практичного застосування комп’ютерної техніки та сенсорних телефонів.

На постійній основі на підприємстві функціонує бібліотека, яка надає незрячим Рівненської області інформаційні послуги, постійно здійснює видачу аудіокниг (на бабінах, касетах, дисках, флешках), книг шрифтом Брайля, проводиться запис аудиокниг на флешки.

У клубі підприємства щопонеділка проходять християнські зустрічі в яких приймають участь близько двадцяти наших членів товариства.

Правління ВПО УТОС регулярно здійснює моніторинг дотримання правил проживання мешканцями в гуртожитку підприємства та надання послуг мешканцям, та проводить з адміністрацією обговорення нагальних питань на зборах.

Регулярно надаються консультації членам товариства з питань змін в законодавстві, юридичних та соціальних аспектів.