Рівненська обласна організація УТОС інформує про роботу за січень

Рівненська ТПО УТОС – 4 січня відбулося розширенне засідання обласного правління на якому було підведено підсумки роботи правління за 2023 рік та намічено план роботи на поточний рік. Зокрема, присутні проінформовані, що було виділено Департаментом соціальної політики Рівненської ОДА 300 тисяч грн., які пропорційно розділені серед первинних організацій та отримані членами УТОС, як одноразову матеріальну допомогу.

Протягом року, починаючи з січня, за клопотанням обласного правління, щомісячно по 1000 грн. будуть отримувати чотири члени УТОС – двоє стипендію міського голови Рівного та двоє обласну стипендію.

В січні, всі бажаючі члени УТОС, мали змогу побувати в міському будинку культури на Різдвяному концерті «Зимова казка», та концерті «Від Андрія до Василя».

22 січня активні члени УТОС долучилися до загальноміської акції «Ланцюг єднання», з нагоди Дня Соборності України.

23 січня в первинній організації УТОС відбувся захід під назвою «Цілющий напій для душі та тіла». Де присутні ознайомилися з цілющими властивостями чаїв та напоїв та давніми рецептами їх приготування.

Постійно проводимо бесіди, інформуємо та надаємо консультацію щодо отримання тифлозасобів та придбання взуття особами з інвалідністю по зору.

Відвідано в лікарнях та вдома чотирьох незрячих – одиноких важко хворих.

Березнівська ТПО УТОС – 5 січня проведено розширене засідання правління, де підвели підсумки роботи правління за 2023 рік.

Отримана гуманітарна допомога у вигляді вживаного одягу та взуття в кількості 900 кг., якою були забезпечені всі бажаючі.

На постійній основі діє шашково-шаховий гурток.

У Володимирецькій та Дубнівській ТПО проведені розширені засідання правлінь за участю активу, на яких було підведено підсумки роботи за 2023 рік та намічено плани на майбутнє.

Рівненська виробничо-первинна організація УТОС спільно з адміністрацією підприємства інформує про проведену роботу та здійснені соціальні послуги за січень 2024 рік:

У січні за підтримки меценатів та Рівненської обласної організації Товариства Червоного Хреста України всім членам ВПО було надано кожному ковдру та продуктові набори.

Сформовано та надано списки членів товариства для отримання безкоштовної щотижневої газети «Сім днів» Рівненської міської ради у Департамент соціальної політики РМР  у кількості 49 примірників.

На Рівненському УВП УТОС з 22 січня знову розпочала працювати служба супроводу незрячих, їх супроводжують на роботу, в медичні та соціальні заклади, аптеки, магазини, бібліотеку тощо.

Правління ВПО УТОС регулярно здійснює моніторинг дотримання правил проживання мешканцями в гуртожитку підприємства та надання послуг мешканцям, та проводить з адміністрацією обговорення нагальних питань на зборах. Проведено ремонтні роботи по заміні труби водопостачання з першого по третій поверх. За проханням мешканців гуртожитку для комфортнішого проживання та з метою запобігання протягів в коридорі загального користування було встановлено двері.

Надаються фахові консультації особам з інвалідністю по зору з налаштування та практичного застосування комп’ютерної техніки та сенсорних телефонів.

На постійній основі на підприємстві функціонує бібліотека, яка надає незрячим Рівненської області інформаційні послуги, постійно здійснює видачу аудіокниг (на бабінах, касетах, дисках, флешках), книг шрифтом Брайля, проводиться запис аудиокниг на флешки.

У клубі підприємства щопонеділка проходять християнські зустрічі в яких приймають участь близько двадцяти наших членів товариства.

Регулярно надаються консультації членам товариства з питань змін в законодавстві, юридичних та соціальних аспектів.

Любов Боровська, гова Рівненської ОО УТОС