Рівненська обласна організація УТОС зі своїми первинними організаціями працює

З початку 2022 року і до цього часу попри проблеми зі здоров’ям, матеріальними труднощами Рівненська обласна організація УТОС зі своїми первинними організаціями працює в міру своїх можливостей, підтримуючи незрячих.

В умовах важкого часу працівники організації допомагають незрячим при нагальній потребі. Одні приходять за порадою, хтось просить допомогти написати заяву до органів місцевої влади, інші просять роз’яснити щось із нового законодавства, відксерити документи та інше. Це відвідування одиноких та важко хворих вдома та в лікарнях. Супровід незрячих на пошту для оплати комунальних послуг, в банки, лікарні, на ринок.

Найбільш потребуючим було роздано продуктові пакети. Гуманітарна допомога (вживаний одяг та взуття) в організації є постійно для бажаючих.

 Працівники УТОС та активісти долучались і до плетіння сіток в Народному домі де розміщено штаб.

За домовленістю з редакцією міської газети “Сім днів” працівниками безпосередньо в організації УТОС надається періодика членам товариства безкоштовно.

 З 7 по 11 березня в режимі онлайн був організований фдешмоб “Кобзарева струна не вмирає”.

Перемовини вели з біжанцями з Харкова, які поселилися у Рівному, наразі підтримуємо зв’язок. Надавалася озвучена література.

На засіданнях правління постійно обговорюємо нагальні питання та корегуємо роботу первинних організацій. Незважаючи на труднощі організація функціонує.

Голова РОО УТОС , Л.В.Боровська