Союз сліпих та слабозорих Словаччини висловлює солідарність з Україною

Союз сліпих та слабозорих Словаччини висловлює солідарність з Україною та однозначно засуджує напад Російської Федерації на сусідню країну, що суперечить основним принципам гуманності та демократії. Він також висловлює підтримку Українському товариству сліпих і подає руку допомоги людям із порушеннями зору, які перебувають на території Словацької Республіки.

Союз сліпих та слабозорих Словаччини мобілізує людські та матеріальні можливості, щоб скоординовано та довгостроково допомагати. У цій роботі Союз сліпих та слабозорих Словаччини об’єднався з багаторічним партнером  I.Lions Club Кошице та продовжуємо спілкуватися з іншими Lions клуби у Словаччині щодо підготовки адресної та ефективної допомоги.

Наразі Союз сліпих та слабозорих Словаччини готовий надати таку допомогу:

  • Проживання в місті Кошице 12-14 осіб. Додаткову інформацію можна отримати на kosice@unss.sk
  • Склади в м. Пряшів для зберігання матеріальної допомоги, які наразі не мають місця для зберігання іншим допоміжним організаціям. Додаткову інформацію можна отримати за адресою presov@unss.sk.
  • Якщо того вимагає ситуація, їхні фахівці також готові допомогти, надавши соціальні послуги людям з порушеннями зору та їхнім родичам, які приїжджають на територію Словаччини з України. Сюди входить надання базової та спеціалізованої соціальної консультації, соціальної реабілітації, а також гіда, послуг з читання та короткострокової позики допоміжних засобів для людей з порушеннями зору. Союз сліпих та слабозорих Словаччини може надавати ці послуги по всій Словацькій Республіці, і їх можна замовити за вказаними контактами https://unss.sk/kontakty-unss/#krajske.

Джерело: Союз сліпих та слабозорих Словаччини