Стань членом Українського товариства сліпих!

Українське товариство сліпих (УТОС) запрошує усіх бажаючих стати членом Товариства.

Членами Українського товариства сліпих можуть бути особи, які проживають на території України, досягли віку 14 років, визнані особами з інвалідністю з дитинства, інвалідність яких пов’язана з органами зору, та особи з інвалідністю І, ІІ, ІІІ груп по зору, а також зрячі громадяни, які беруть активну участь в житті Українського товариства сліпих та проживають на території України.

Прийом в члени УТОС проводиться за особистою заявою заявника, для людей з інвалідністю по зору – з пред’явленням висновку медико-соціальної експертної комісії (стандартна довідка МСЕК або документ, що підтверджує інвалідність дітей, які не досягли 18 років) не пізніше одного місяця від дня  подачі заяви.

Член Українського товариства сліпих має право:

– брати участь в усіх культурно-масових, спортивних та інших заходах, що проводяться підприємствами і організаціями УТОС;

– користуватися пільгами та всіма формами обслуговування, які здійснюються УТОС, відповідно до чинного законодавства.

Наприклад, у разі отримання фінансування в межах бюджетної програми 2507020 «Фінансова підтримка громадських об’єднань осіб з інвалідністю» Боярський будинок відпочинку має змогу приймати на оздоровлення осіб з інвалідністю по зору. Путівки для таких осіб надаються безкоштовно.

Особи з інвалідністю по зору при рівних умовах  мають переважне право на зайняття посади керівників і спеціалістів системи УТОС серед інших кандидатів на зайняття таких посад.

Член Українського товариства сліпих зобов’язаний:

– дотримуватись статуту УТОС, виконувати постанови його керівних органів, своєчасно сплачувати членські внески, брати участь в роботі однієї з первинних організацій Українського товариства сліпих.

Кожний член Українського товариства сліпих може вийти з членів УТОС за власним бажанням.

Для знаходження контактів представників УТОС в вашому регіоні перейдіть в рубрику «Осередки УТОС». Наша сторінка у Фейсбук:

https://www.facebook.com/vgoiutos

Доєднайтесь до членів товариства, будьте соціалізовані та активно включені до сучасного життя, знаходьте друзів та однодумців.

Українське товариство сліпих завжди з радістю вітає вас.

Центральне правління Українського товариства сліпих