ТУРНІР СТОЛИЧНИХ ЕРУДИТІВ

12 червня 2019 року у Києві пройшла чергова інтелектуальна гра «Ерудит», яка для столичних утосівців вже стала гарною традицією. Як і у попередні роки гра проводилася на базі клубу Київського УВП №4 УТОС. У змаганні взяли участь дев’ять команд з УВП та ТПО Києва та області.

Як і у попередні роки гра проходила у кілька турів: перший тур – інтелектуальна розминка; другий тур – тематичні питання; третій- «щасливий білет» – тобто питання, які обирають за жеребкуванням, що вимагає від учасників не лише знань, але і кмітливості.

Після підбиття підсумків за перші три тури три команди, які набрали найбільшу кількість балів увійшли до фіналу. Тут кожній з команд також довелося відповісти на п’ять дуже складних питань, які кожна команда отримувала за жеребкуванням. Після жорсткої боротьби фіналісти поділили між собою призові місця. Перше місце посіла команда столичного ТПО №1 УТОС «Азарт». На другому місці опинилася команда Київського УВП №2 УТОС та чату «Теремок», яка так і називалася УВП 2 та Теремок. На третьому місці команда столичного ТПО №4 «Оптиміст».

Переможці отримали грамоти та грошові призи від Київської міської організації Українського товариства сліпих.

Вітаючи переможців голова Київської міської організації УТОС, заступник голови ЦП УТОС М. М. Новосецький, який був і головою журі, зазначив, що надзвичайно задоволений рівнем організації гри та тим, наскільки високо зріс інтелектуальний рівень усіх команд. Сподіваємося, що приклад киян наслідують і інші регіони і колись відбудеться ще і всеукраїнський «Ерудит».

Тезей,«Промінь»