Участь Голови правління Полтавської обласної організації УТОС у круглому столі

6 грудня 2021 року У Полтавській обласній державній адміністрації відбувся  круглий стіл на тему: «Обмін позитивними досвідами в сфері забезпечення доступності, відстоювання прав людей з інвалідністю на місцевому рівні».  Захід проведено в рамках Тижня прав людей з інвалідністю під гаслом «Національне партнерство – узгоджена доступність» за ініціативою Національної Асамблеї людей з інвалідністю України.

Мета:  покращення ситуації в різних сферах з питань доступності, розширення підходу до питань інвалідності, акцентування уваги на вкладі громадських об’єднань осіб з інвалідністю у забезпеченні інтересів чоловіків та жінок, дітей та молоді з  інвалідністю  на  місцевому  рівні,  привернення  уваги  до  першочерговості  вирішення питань людей з інвалідністю під час пандемії COVID – 19.

 У роботі круглого столу взяли участь: Твердохліб І.В. регіональна представниця Національної Асамблеї людей з інвалідністю України в Полтавській області;

 Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова;

 Генеральний секретар Національної Асамблеї людей з інвалідністю Вікторія Назаренко; представники департаментів, управлінь Полтавської ОДА, а також представники ОТГ Полтавщини та лідери громадських організацій осіб з інвалідністю.

Під час заходу про Приклади позитивних змін у забезпеченні прав та можливостей осіб з інвалідністю – доповіла заступниця начальника управління архітектури Полтавської облдержадміністрації Ільїна А.О.

Запрошені представники громадських організацій осіб з інвалідністю та громадські активісти виступали в режимі онлайн та офлайн

  1. Леонід Усенко – Голова Полтавської обласної організації УТОГ, Про впровадження он-лайн сервісів, що забезпечують переклад жестовою мовою для осіб з порушеннями слуху.
  2. Марина Бабець – Голова правління Полтавської обласної організації УТОС, про працевлаштування осіб з інвалідністю по зору.
  3. Юрій Лафа – голова правління Кременчуцької територіально-виробничої первинної організації УТОС, про перевезення транспортом громадського призначення пасажирів з інвалідністю по зору.
  4. Єльвіра Попова – членкиня керівної ради ВГО «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень», про захист прав осіб з інвалідністю з ментальними, інтелектуальними та поведінковими порушеннями.
  5. Вікторія Родічева – мама студентки з інвалідністю, Лілія Колодна – студентка з інвалідністю про інклюзивне навчання.
  6. Ганна Травінцева – голова ГО «Товариство захисту прав дітей з інвалідністю «Ніжність» м. Горішні Плавні про роботу організації.
  7. Лілія Гарбузяк – ГО «Активна громада Полтави» про забезпечення умовами життєдіяльності ВПО.
  8. Єлізавета Отліванна – громадська активістка про жінок, що проживають в сільсіькій місцевості (с. Нижня Ланна, Карлівський р-н).
  9. Анатолій Редько – громадський активіст про чоловіків з інвалідністю, що проживають в сільській місцевості (СМТ Шишаки).

Підбиття підсумків круглого столу. Виокреслення найактуальніших проблем, на яких можна зосередитися для досягнення якісних результатів (регіональна представниця НАІУ в Полтавській обл., позаштатна радниця голови Полтавської ОДА з питань захисту прав осіб з інвалідністю).

Полтавська обласна організація УТОС