У Вінниці Президента України Володимира Зеленського прийняли в УТОС

19 вересня 2019 року у Вінниці заступник голови Офісу Президента Сергій Трофімов представив нового голову Вінницької ОДА Владислава Скальського. Під час представлення нового голови ОДА Президенту України Володимиру Зеленському передали виписане на його ім’я посвідчення члена Українського товариства сліпих, аби привернути увагу до проблем підприємств, на яких працюють незрячі.

“Я, користуючись нагодою прийшов для того щоб привернути увагу до нашого підприємства. Сьогодні наше підприємство, де працює 129 сліпих людей, а всього – 200 людей разом зі зрячими, перебуває у дуже плачевному стані. В принципі така ситуація загалом у державі”, – сказав на представлені голови ОДА директор ПОГ «Вінницьке УВП УТОС» Костянтин Ільніцький.

За його словами, міська влада допомагає підприємству, але хотілося б, щоб і “державна влада звернула на це увагу, тому що місто і область не мають важелів допомоги підприємству товариства сліпих”.

“Я розраховував, що сьогодні приїде Президент. Статут Українського товариства сліпих передбачає, щоб до наших лав вступали люди зрячі. Тому сьогодні Вінницьким товариством сліпих на ім’я Володимира Олександровича Зеленського виписане посвідчення, що він є членом Українського товариства сліпих. Тому він зобов’язаний нам допомагати, передайте йому будь-ласка», – сказав Костянтин Ільніцький, звернувшись до заступника голови Офісу Президента Сергія Трофімова.

Костянтин Ільніцький новопризначеному голові Вінницької ОДА Владиславу Скальському подарував м’яку іграшку – крота і попросив тримати у своєму кабінеті, як нагадування про проблеми незрячих людей.

Новопризначеному голові ОДА подарували крота

Джерело: Укрінформ