У пансіонаті для людей з інвалідністю незрячі отримали подарунки і запрошення на концерти

У Вінницькій обласній організації Українського товариства сліпих вже стало доброю традицією відвідувати своїх членів, які мешкають у пансіонаті для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку.

Цього разу до Олени Васильчук і Тетяни Доброї завітали із гостинцями голова Вінницької обласної організації УТОС Віктор Зелінський і заступник голови територіальної первинної організації УТОС Валентина Порицька.

Фотографія отримання подарунку

Вони повідомили про роботу осередку товариства незрячих у 2023 році і плани на майбутнє. Олена Васильчук і Тетяна Добра розповіли про своє життя і цікаві літературні зустрічі, які для них організовує працівник пансіонату Любов Сємцова.
Гості зустрілись із мешканцем пансіонату Дмитром, який втратив зір кілька років тому. Йому подарували тростинку для орієнтування і запросили вступити в члени організації. В свою чергу, Дмитро поцікавився роботою колективу художньою самодіяльності товариства незрячих та обласного осередку федерації незрячих спортсменів України. Як виявилося, Дмитро майстерно грає на гітарі. Тому Валентина Порицька запросила його разом із наставником влаштувати творчий вечір на підприємстві УТОС.

На зустріч прийшла виконувачка обов’язків директора пансіонату Катерина Якимчук. Вона обговорила із Віктором Зелінським перспективи подальшої співпраці. Зокрема, щодо залучення мешканців пансіонату з інвалідністю по зору у члени УТОС та обмін культурно-масовими заходами.

Джерело: vn.20minut.ua