Шахові трофеї етноекофестивалю дістались утосівцям із Березного

Рівненські утосівці 10 липня цього року побували на Відкритому обласному етноекофестивалі «Буща Папороть». Його програма виявилася настільки насиченою, що годі було охопити всі дійства. Та наші незрячі шахісти не упустили нагоди зібрати всі призові трофеї шахового турніру в рамках фестивалю.

Тренує і надихає на перемогу своїх підопічних голова Березнівської ТПО УТОС Юрій Ніжаловський. І хоча організатори не робили ніяких винятків з огляду на фізичні можливості – усі учасники фестивальних поєдинків змагалися на рівних, але незрячим шахістам із Березного не знайшлося рівних. Тарас Хільчук виборов «золото», слідом за ним піднявся на п’єдестал Сергій Касьянець, а бронзовим призером став Роман Хільчук (рідний брат Тараса). Якою ж несподіванкою для кожного з них стала мить нагородження. Інтелектуальні зусилля наших утосівців були щедро винагороджені. Крім медалей і грамот як призи за перемогу кожен із них отримав цінні й дуже корисні подарунки: болгарку, ремонтний набір ключів і електрочайник відповідно.

переможці з трофеями

Незабутні краєвиди, свіже повітря, атмосфера українського села, колоритні національні костюми, традиційні розваги, наметове містечко… Гуртом варили юшку і куліш, смажили шашлик, насолоджувалися спілкуванням у колі однодумців. Відпочили і набрались приємних вражень і емоцій на всі сто.

колективне фото

Із вдячністю організаторам цього прекрасного дійства – Любов БОРОВСЬКА, голова Рівненської обласної організації УТОС