Ювілей служби супроводу у Рівному

3 червня 2021 року в приміщенні Рівненського регіонального центру фізичної культури і спорту «Інваспорт» відбувся захід приурочений до 10-річчя створення служби супроводу незрячих в м. Рівне.

Ініціювала  проект особа з інвалідністю по зору голова обласної благодійної організації «Обличчям до істини», член УТОС  Тетяна Войтович. Соціальний проект в Рівному був реалізований за підтримки екс-голови міста Володимира Хомка та його заступника Сергія Васильчука, з підтримки обласного та міського центрів зайнятості. Цю добру справу також підтримали усі громадські організації незрячих.

Олена Петрик, заступник начальника управління соціального захисту населення в м. Рівне, відзначила значимість цього проекту, адже все робила для того, аби підтримати незрячих. Згідно зі статистикою центру зайнятості протягом 10 років було надано 17000 замовлень, 40000 послуг – супроводу осіб з інвалідністю по зору.

Особлива подяка директору Рівненського УВП УТОС Ігорю Подранецькому, який взяв на себе відповідальність забезпечуючи роботою людей, направлених із центру зайнятості. Багато слів подяки було і від самих незрячих тим людям, які їх супроводжували і надалі супроводжують при потребі.

Юрій Поліщук заступник міського голови з питань медицини та соціального захисту м. Рівне запевнив присутніх, що і надалі буде надавати підтримку незрячим з боку місцевої влади.

Голова Рівненської ОО УТОС Любов Боровська